in

2016. augusztus 20. programok Szegeden

Összeállításunkban csokorba szedtük, hogy milyen programokat rendeznek 2016. augusztus 20-án Szegeden.

Rakpart Feszt – Kézműves Sörünnep, Huszár Mátyás rakpart

augusztus 20., szombat

15:00 Államalapítás Ünnepe 2016 – ünnepi program
17:00 RakpartFeszt Warm Up: Party Art’s Ok
19:00 Kocsmasport Grand Prix 2016
20:00 PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA (PASO) élő koncert
21:00 A Szegedi Városkép és Piac bemutatja: Ünnepi Tűzijáték 2016
22:00 RakpartFeszt utcabál: Útközband

Gyimóthy Zoltán, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar karmestere elmondta, hogy csütörtökön Kiskunmajsáról érkeznek zenészek, pénteken a vásárhelyi katonazenekart és a Fricsay Ferenc Fúvószenekart hallhatják az érdeklődők, szombaton a mórahalmiak lépnek fel, míg vasárnap egy csaknem száz tagot számláló zenekar érkezik Kínából Szegedre.

A hétvége csúcspontja a szombati tűzijáték lesz – mondta a Pyro Maxx Kft. ügyvezető igazgatója. Bácskai Dániel elmondta, hogy tűzijáték-musicallel készülnek, ami azt jelenti, hogy a zene hangulatát, lendületét és ütemét figyelembe véve robbannak majd a rakéták. A negyed órás show része lesz a Belvárosi hídról leömlő görögtűz és egy tűzijátékból kirajzolódó Szeged-felirat a Tisza fölött. Ez utóbbi 25 méter széles és 35 méter magas betűkből rajzolódik majd ki.

A Városháza előtt 10.30-kor kezdenek

A Városháza előtt 10.30-tól Térzene és táncbemutató lesz, majd következik az országzászló ünnepélyes felvonása, ami után a Széchenyi téren díszünnepséget tartanak.

A hagyományokhoz híven az idén is a Széchenyi téren rendezi meg a szegedi önkormányzat a város augusztus 20-i központi ünnepségét. Az államalapítás ünnepén Csapó Benő, Szeged díszpolgára mond ünnepi beszédet Szent István király és Gizella szobránál.

Augusztus 20-án, szombaton délelőtt fél 11-től a városháza előtti téren térzenét ad a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar, majd bemutatót tart a Pavane Táncegyüttes.

Délelőtt háromnegyed 11-kor ünnepélyesen felvonják a városháza előtti országzászlót. Ezt követően az ünneplők átvonulnak Szent István és Gizella Széchenyi téri szobrához, ahol 11 órakor kezdődik a díszünnepség, amelyet koszorúzás követ.

Az idei ünnep szónoka Csapó Benő egyetemi tanár, Szeged város díszpolgára lesz. Az új kenyeret ünnepélyesen megáldja Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöki helynöke. Az ünnepségen közreműködik Fekete Gizi színművész, a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar, a Pavane Táncegyüttes, a Tápai Hagyományőrző Együttes, valamint a Szeged Városi Kórusegyesület.

Szólj hozzá!

2016. augusztus 20. programok Nyíregyházán

2016. augusztus 20 – a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat kérése az ünneplőkhöz