in

2017. augusztus 20. programok Nyíregyházán

Összeállításunkban csokorba szedtük, hogy milyen programokat rendeznek 2017. augusztus 20-án Nyíregyházán.

Augusztus 20-án a kenyér élettörténetét feldolgozó interaktív játékkal, kenyéráldással és a frissen sütött új kenyér kóstolójával várja látogatóit a Sóstói Múzeumfalu.

Hagyományos programokkal készül a Sóstói Múzeumfalu az augusztus 20-i ünnepre. Tárlatnyitás, népzenei műsorok, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, hagyományőrző bemutatók gondoskodnak arról, hogy minden kedves látogató jól érezze magát.

A vendégek bekapcsolódhatnak azokba a munkafolyamatokba (aratás, cséplés, szelelés, dagasztás), amelyek eredményeként a learatott búzából ropogós kenyér lesz. Akik ezt megteszik, fáradozásukért (és a begyűjtött igazoló pecsétekért) cserébe megkóstolhatják a Károlyi Cukrászda megyei ihletésű finom süteményeit.

A programot népzenei műsorok színesítik. Az Aprófalva Hagyományőrző Népdalkör Egyesület aratódalokkal, a 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál hazai és külföldi résztvevői lendületes táncaikkal szórakoztatják majd a közönséget.

Az új kenyér ünnepén nyílik meg Boros György, a Jósa András Múzeum munkatársának kiállítása a Pálinkaházban, amely a fotóművész Sóstón készült különleges képeiből ad válogatást.

A program részeként, a hagyományoknak megfelelően a faluközpontban hálaadó istentiszteletet tartanak. Igét hirdet Kósa László református lelkipásztor. Az istentiszteletet az új kenyér megáldása és kóstolója követi.

A skanzen vendégei lesznek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkatársai, akik a nap során több száz kiscipót fognak kiosztani a Magyarok Kenyere program keretében.

Augusztus 20-án a Sóstói Múzeumfaluba díjtalan a belépés.

Még program ITT

Szólj hozzá!

A rendőrség megerősítette a szörnyű hírt – Kiesett egy gyermek egy budapesti ház hatodik emeletéről

2017. augusztus 20. – Ők kaptak állami kitüntetéseket és szakmai díjakat