in

2017. augusztus 20. programok Pécsett

Összeállításunkban csokorba szedtük, hogy milyen programokat rendeznek 2017. augusztus 20-án Pécsett.

Magyarok Kenyere Ünnep – 2017

Sok millió búzaszem – egy nemzet

A program 11:00 órakor kezdődik.

Helyszín: Sétatér

A nemzeti összetartozást és a szolidaritást jelképező Magyarok Kenyere Ünnep keretében számos programmal, kenyéráldással, jótékonysági akcióval és Ghymes-koncerttel ünnepelhetnek az érdeklődők Pécs belvárosában az augusztus 20-i nemzeti ünnepen.

A Magyarok Kenyere kezdeményezés 2011-ben indult Pécsről, és mára Kárpát-medence méretűvé nőtte ki magát. A nemzeti összefogással összegyűjtött búza évről évre egyre több rászoruló gyermek és felnőtt életét segíti, az összmagyar lisztből készült nagykenyeret és cipókat a pécsi közönség meg is kóstolhatja az augusztus 20-i ünnepen.

Sétatéren 11.00-tól kezdődik az ünnep, amelynek házigazdája Sebestyén Márta népdalénekes. A program lelkiségét Böjte Csabaferences rendi szerzetes személyesen biztosítja.

Beszédet mond Páva Zsolt polgármester, dr. Korinek László, a Magyarok Kenyere mozgalom elindítója, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
Kajtár Edvárd a pécsi Székesegyház plébánosa megáldja az összmagyar lisztből sütött nagykenyeret.

A műsorban fellép Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész, a Misina néptáncegyüttes, valamint a Sárarany népzenekar.

Idén is meg lehet kóstolni a jótékony céllal készített Magyarok Kenyere kiscipókat, amelyeket a Pécsi Jótékony Nőegylet kínál adomány fejében.

A gyermekeket délután kedves zenés program várja “Elvégeztük az aratást, készíts, gazda, jó áldomást”! – Játék és dalok az új kenyér tiszteletére címmel az ÜnnepKörSzín Társulat előadásában.

10.00–11.30 és 17.00–18.30 között Süssünk, süssünk valamit címmel a Retro Pékség múltidéző pékműhely gyermekfoglalkoztatója a sétatéri gasztro-soron várja a gyerekeket közös kalácsfonással, kifli- és pereckészítéssel.

Ghymes Kézfogás koncertje a Sétatéren 20.30-ra várja a világzene, és a Ghymes kedvelőit.

Székesegyház ezen a napon ingyenesen látogatható 09.00–11.00 és 13.30–15.00-ig.
Továbbá a Pécsi Egyházmegye szeretettel várja a hívőket a 18.00-kor kezdődő ünnepi szentmisére is.

A Magyarok Kenyere Ünnep – 2017 színes programválasztéka kimondottan augusztus 20-án szórakoztatja a közönséget, de étvágygerjesztő gyanánt már 17-én csütörtöktől a Sétatér árnyas sétányán a gasztrosor finom borokkal, ízes falatokkal várja a helyieket és a város vendégeit egyaránt – délutántól késő estig.

 További programok augusztus 20-án Pécsett itt.

Szólj hozzá!

2017. augusztus 20. programok Miskolcon

A rendőrség 7:29-kor közölte – elhajtott a helyszínről