in

2017. március 15. – a várható időjárás

2017. március 15. – a várható időjárás.

Időjárási helyzet Európában

Izland és az Északi-tenger fölötti középpontokkal ciklonok örvénylenek. Frontjaik a Brit-szigeteken és a Skandináv-félsziget fölött okoznak többnyire borult időt, helyenként esővel. Egy magassági hidegcsepp hatására a Kárpát-medence keleti felén, valamint a Fekete-tenger partvidékén többnyire felhős az ég, eső, záporeső néhol előfordul. Az Atlanti-óceántól a Baltikumon át egészen az Uralig egy nagy kiterjedésű anticiklon húzódik, területén napos és felhősebb tájak egyaránt lehetnek, csapadékról nem érkezik jelentés.

Kontinensünk déli részén a korábbi napokhoz képest több fokkal alacsonyabb hőmérsékletet mérnek, például Spanyolország déli részén már csak 9 és 17 fok közötti a maximum-hőmérséklet. Szokatlanul enyhe az idő Fehéroroszországban, ahol 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, valamint Anglia déli részén is enyhe az idő, itt a kora délutáni órákban 15, 16 fokig melegszik fel a levegő. Szerda este a Kárpát-medencét egy gyenge hidegfront közelíti meg.

Várható időjárás szerda estig

Estig még keleten és Nyugat-Dunántúlon több lesz a felhő, majd az éjszaka második felében észak felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Szerda délelőtt az ország nagy részén a változóan felhős ég mellett még néhány órára kisüt a nap, de a déli óráktól észak felől mindenütt megvastagszik a felhőzet. Nemzeti ünnepünkön a délután közepéig csapadék nem valószínű, a délután második felében, kora este azonban északkeleten és a Dunántúl északi felén néhol kisebb eső, futó zápor esetleg kialakulhat. Az északnyugati szél kedden és szerdán is nagy területen megélénkül, sőt kedden a Dunántúlon és a Tiszántúlon, szerdán főként a főváros térségében átmenetileg meg is erősödhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 11 és 16 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a melegebb.

– MTI –

Szólj hozzá!

Március 15. – Magyar Bronz Érdemkereszt 2017 – elismertek névsora

2017. március 15: ingyenes múzeumok listája