in

2017. október 23. – a várható időjárás

2017. október 23. – a várható időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Az Északi-tenger felett található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek hosszan elnyúló frontzónája felhős, többfelé esős időt okoz kontinensünk északnyugati és középső területein. A front mögött nagyrészt 20 fok alatt alakul a csúcshőmérséklet. Északkelet-Európa időjárását anticiklon határozza meg, Finnországban, a Balti államokban, valamint ettől keletre éjszaka többfelé fagy, illetve a tartósan ködös részeken napközben is általában csak 5 fok alatt marad a hőmérséklet. Dél-Európában sokfelé 20-25, Spanyolországban néhol 30 fokot is mérnek. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig a nyugat felől érkező front, valamint a közelünkben kialakuló ciklon határozza meg, emiatt csapadékos, szeles, hűvös idő várható.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Hétfő estig túlnyomóan borult lesz az ég. Vasárnap nyugat felől egyre több helyen várható eső, záporeső, estig a Tiszántúlon még nem valószínű csapadék. Éjszakától már országszerte számíthatunk tartós, kiadós esőre, a csapadék mennyisége hétfő estig sok helyen a 20, a középső területeken néhol az 50 mm-t is meghaladja. Az északira, északkeletire forduló szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 14 fok között várható, délkeleten lehet az enyhébb idő. Kicsi lesz a napi hőingás.

MTI 

Szólj hozzá!

2017, október 23. – Szabadságkoncert 2017

Lesz Barátok közt október 23-án? Íme a válasz