in

2018. augusztus 20: ingyenes múzeumok listája

Hirdetés

Íme az augusztus 20-án ingyen látogatható múzeumok, nyitvatartási idővel

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény.

Az 1957-ben alapított Magyar Nemzeti Galéria az ország egyik legnagyobb múzeuma, a magyar képzőművészet legnagyobb gyűjteménye. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed ki.

“augusztus 20. – nemzeti ünnep – NYITVA ingyenes | belépés 16.30-ig” – közölték.

“Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy augusztus 20-án állandó kiállításaink technikai okokból zárva tartanak. Ezen a napon a Frida Kahlo című időszaki kiállításunk ingyenesen megtekinthető nyitva tartási időben (utolsó belépés 16:30).

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a bejutásra megnövekedett várakozási időre (akár több órás sorban állásra) lehet számítani. 

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Budavári Palota környezetében hagyományosan megrendezésre kerülő Mestersége Ünnepe rendezvény idején augusztus 17-20. Között főbejáratunkhoz (Duna felőli oldal, C épület kupolája alatt) csak a rendezvényre érvényes belépővel lehet eljutni.

Azokat a kedves látogatóinkat, akik ebben az időszakban csak a Galéria kiállításait szeretnék megtekinteni, az ’A’ épület bejáratán át tudjuk fogadni, mely a Dísz tér felől, illetve a Siklóval érkezve közelíthető csak meg: a Hollós kaputól a Palota épülete mellett leválasztott külön sáv vezet a bejárathoz. A rendezvény elfoglalja a Palotához vezető más utakat.
Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!” – tették hozzá.

Budavári Palota A-B-C-D épület 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Nyitva: 10.00-18.00 között

Magyar Nemzeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

“A múzeum augusztus 20-án (hétfőn), a nemzeti ünnep alkalmából nyitva tart. Ezen a napon a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.”  – közölte a múzeum.

Nyitvatartás:  10:00 – 18:00

Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épülete Budapesten, a Józsefvárosban, a volt Ludovika Katonai Akadémia épületegyüttesében található. Állandó és időszaki kiállításaink több szinten, mintegy 5000 négyzetméteren tekinthetők meg.

“A Magyar Köztársaság nemzeti ünnepein; március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án mindenki ingyenesen látogathatja meg a Magyar Természettudományi Múzeum állandó és időszaki kiállításait.” – közölték.

“A kiállítások a Dinókert és a Természetbúvár-terem  kivételével INGYENESEK.” – közölték

Budapest – 1088. Baross utca 13
Nyitvatartás: 10-től 18 óráig várják a látogatókat.

A 2018. augusztus 20-én ingyen látogatható múzeumok összeállításunk folytatódik

Hirdetés

Szólj hozzá!

2018 augusztus 20.: Több ünnepi eseményről lesz közvetítés

2018 augusztus 20.: Több ünnepi eseményről lesz közvetítés

2018. augusztus 20. programok Szombathelyen

2018. augusztus 20. programok Szombathelyen