2018. augusztus 20: ingyenes múzeumok listája

2018. augusztus 20: ingyenes múzeumok listája

Hirdetés

Szépművészeti Múzeum

A múzeum zárva lesz.

“Több mint három évig tartó rekonstrukciós munkálatok után ez év októberében nyílik meg újra a Szépművészeti Múzeum. Az intézménynek nemcsak az épülete újul meg, hanem a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményével való újraegyesítésnek köszönhetően, új koncepció alapján létrehozott állandó kiállításokkal várja majd a látogatókat. A nagyközönség két szakaszban veheti majd birtokba a megújult intézményt és az új kiállításokat: ez év október 31-én a mélyföldszinti terek és most felújított Román szárny nyílik meg, az összes új állandó kiállítás pedig 2019 közepétől lesz majd látogatható.” – közölték

Magyar Földrajzi Múzeum

Az 1983 októberében, Érden megnyílt Magyar Földrajzi Múzeum célja a földrajztudománnyal, valamint a magyar utazókkal, földrajzi felfedezőkkel kapcsolatos tárgyi emlékek, kéziratok, levelek, naplók, expedíciós jelentések, könyvek, újságcikkek, képzőművészeti alkotások, személyi hagyatékok felkutatása, gyűjtése, megőrzése, tudományos feldolgozása és közkinccsé tétele. Állandó kiállításaik mellett évente 2-3 időszaki kiállításuk van.

Érd, Budai út 4, 2030
Nyitva tartás: 10.00- 18.00

Alumíniumipari Múzeum

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Alumíniumipari Múzeuma, bár a legfiatalabb múzeumok közé tartozik, mégis messzi múltra tekint vissza, hogy gyűjteményével bemutassa, hogyan is indult minden: kiknek köszönhetjük a fém létezését; hogyan megy a kitermelése, feldolgozása, megmunkálása; milyen cégek és vállalatok játszottak vagy játszanak még ma is szerepet az iparág történetében.

8000 Székesfehérvár, Zombori út 12.
10.00-14.00 között

Kohászati Múzeum

A Kohászati Múzeumot Miskolc Felsőhámor nevű városrészében, a Palota u. 22-ben rendezték be. Lillafüredről is megközelíthető: közel van a lillafüredi vízesés lábához és az Anna-barlanghoz.

3517 Miskolc-Felsőhámor, Palota utca 22.
10.00-16.00 között

Jósa András Múzeum

“Díjtalan a látogatás a Nemzeti ünnepeinken (március 15-án, augusztus 20-án, október 23-án) állampolgárságra való tekintet nélkül a JAM- Kállay Gyűjtemény- Sóstói Múzeumfalu kiállításain.” – kezdte a színház.

Nyíregyháza, Benczúr tér 21, 4400
Nyitva: 10:16 között

Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumot 1905-ben alapította a város. Néprajzi gyűjteményét az 1904-es ipari és mezőgazdasági kiállításra összeadott tárgyak alapozták meg, melyeket Kiss Lajos gyűjtött össze Tornyai János festőművész irányításával. Képzőművészeti gyűjteményének alapját Tornyai János festőművész közel ezer műve vetette meg.

Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András utca 16, 6800
Nyitva: 10:00-17:00

Petőfi Irodalmi Múzeum

A PIM kiállításai augusztus 20-án, hétfőn ingyenesen látogathatók!” – kezdték a tájékoztatást a múzeum oldalán.

Hozzátették: “A filiálék augusztus 20-án, hétfőn zárva tartanak: Kassák Emlékmúzeum, Ady Emlékmúzeum. Jókai Emlékszoba, Mesemúzeum” – közölték

1053 Budapest Károlyi utca 16.
Nyitva: 10-18 között

A 2018. augusztus 20-én ingyen látogatható múzeumok összeállításunk folytatódik

Hirdetés

Szólj hozzá!