in

2018. augusztus 20. programok Nyíregyházán

2018. augusztus 20. programok Nyíregyházán.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata ünnepi műsorral, koncerttel, tűzijátékkal várja a városlakókat augusztus 20-án a Kossuth téren.

Augusztus 20-án 18 órától veszi kezdetét az ünnepi program Nyíregyháza belvárosában, a Kossuth téren. A rendezvény Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város ünnepi köszöntőjével veszi kezdetét, ezt követően megtörténik az új kenyér szentelése és a kitüntetések átadása is.

A programok az Igrice Néptáncegyüttes, a Nyírség Táncegyüttes és a Szabolcs Néptáncegyüttes közös produkciójával folytatódnak, 19 órától lesz táncház, sztárvendégként pedig az LK Beat érkezik, ők 19:30-kor kezdenek.

Az ünnepi rendezvényt a megszokott módon 21:30-tól tűzijáték zárja majd.

A nyíregyházi program plakátját itt éred el.

Programok a közelben.

Borbányán, a művelődési házban reggel 8 órától családi nap udvari főzőversennyel, játékos sorvetélkedővel, kenyérszenteléssel, bállal ünnepelnek.

Ópályiban a görögkatolikus templomban 9 órától ünnepi misére és kenyéráldásra várják az ünneplőket. Délután 2 órától kulturális programok kezdődnek, 16 órakor a Balkán Fanatik ad élő koncertet. A teleházban egész nap lehetőség lesz kézműveskedni, íjászkodni.

Nyírteleken, a Dózsa György utcai sportpályán főzőverseny, helyi művészek és tehetségek bemutatója, kenyérszentelés szerepel a 13 órakor kezdődő ünnepi programban, majd Kiss Tibor hétszeres magyar bajnok testépítő és erőemelő világ kupa győztes közreműködésével átadják a város új kondiparkját. – áll a szon.hu összeállításában.

Az államalapítás és új kenyér ünnepe 16 órától lesz Nagykállóban, a református templomban, ahol az ünnepi köszöntő után átadják a város kitüntető díjait, a Mandala Dalszínház műsorát követően a történelmi egyházak áldják meg az új kenyeret.

Az Új kenyér fesztivál 17 órakor kezdődik Nyírpazonyban a Batári parkban istentisztelettel, ünnepi köszöntővel, a település testvérvárosa, Nyírgéres ünnepi műsorával, ezt követően fellép többek között Mészáros Elek János, a Karmapirin, a Group’n’Swing, a Zenevonat szuperkoncert 19 órakor kezdődik az LGT sztárjaival. Tűzijáték és utcabál zárja a napot.

Mátészalkán 17 órakor kezdődik az ünnepség a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban. Az Európa új bölcsője nemzeti dalpremiert követően köszöntő és ünnepi beszéd hangzik el, ezután kitüntetéseket adnak át, végül megszentelik és kiosztják az új kenyeret.

17 órakor lesz Baktalórántházán az államalapítás és Szent István király ünnepe a Római katolikus plébánia udvarán ökumenikus istentisztelettel, ünnepi beszéddel, műsorral és kenyérszenteléssel.

Ünnepi műsor kezdődik 18 órakor az államalapításunk tiszteletére, kenyérszenteléssel, városi kitüntetések átadásával Kisvárdán, a Várszínház és Művészetek Házában, ahol az ünneplők a Turay Ida Színház táncművészeinek előadásában megtekinthetik a Szent István misztériumjátékot.

Szólj hozzá!
2018. augusztus 20. programok Szombathelyen

2018. augusztus 20. programok Szombathelyen

2018. augusztus 20. programok Pécsett

2018. augusztus 20. programok Pécsett