2018. március 15: ingyenes múzeumok listája

Hirdetés

Laczkó Dezső Múzeum

A Laczkó Dezső Múzeum Veszprém és Veszprém megye legjelentősebb múzeuma. A mintegy 260 ezer műtárgyat, 250 ezer dokumentumot és fényképfelvételt, 24 100 könyvet és 12 800 periodikát őrző, a város és Veszprém megye történetét bemutató intézményt kezdetben Veszprém Vármegyei Múzeumnak, majd 1951-től Bakonyi Múzeumnak hívták; 1990. március 1-je óta Laczkó Dezső nevét viseli.

Hirdetés

“A Laczkó Dezső Múzeum, Bakonyi Ház, Hősök Kapuja Látogatóközpont ingyenesen látogatható 2017.március 15-én.

Az ingyenesség A színek költészet című kiállításra nem érvényes.”

Program:

9.30–10.00 térzene a múzeumlépcsőn a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekarral –művészeti vezető: Zeitler Dénes karnagy
10.00–13.00 Történelmi kézműves játszóház a Szarvaskör Egyesület közreműködésével (mézeskalács, lovacska, kokárda készítés)
11.00 „Ezernyolcszáznegyvennyolc te csillag” Rainer Pál történész műtárgybemutatója a 2018. április 11-én nyíló időszaki kiállításhoz kapcsolódóan

12.30 A „Táborállás” Daloskör fellépése A programon való részvétel ingyenes!

A rendezvény ideje alatt kézműves játékok vásárlására van lehetőség.

Veszprém, Erzsébet stny. 1, 8200
Nyitva: 10-18-ig

Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Szentendrei Skanzen

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum az 1967-ben alapított szabadtéri néprajzi múzeum Szentendrén. Gyakran egyszerűen szentendrei skanzen néven emlegetik. Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.

Huszáros hosszú Hétvége

Huszárfelvonulás, lovas díszbemutató és huszárkiképzés is lesz a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén március 15. és 18. között.

Hirdetés

A huszártáborrá alakuló Skanzenben a Hagyaték Lovas Egyesület tagjai gondoskodnak a korhű programokról – közölte az intézmény az MTI-vel.
A látogatók megismerhetik a huszárok viseletét, fegyvereit, de terepasztal-hadműveletet is rendeznek ólomkatonákkal, és szerveznek “újoncozást”, vagyis tréfás katonaverbuválást is.

A zenekar katonabúcsúztatókat játszik, miközben a résztvevők huszárcsákót és fakardot készíthetnek, vagy megvarrhatják saját kokárdáikat és zászlóikat.
Gyöngyös pártával és paszománnyal a reformkori divatot idézik meg a szervezők, a Magyar Bajusz Társaság pedig bajusztörténettel, hagyományos borotválással és bajuszpödrés-bemutatóval készül az ünnepre.

Akit a reformkori gasztronómia érdekel, kipróbálhatja a márczafánkot, de kóstolhat mézeshuszárt és tükrös szívet is.

MTI

Ingyenes nyitvatartási napok 2018-ban:

Március 15.; Május 1.; Augusztus 20.; Október 23. ”  közölték

Szentendre, Sztaravodai út, 2000
Nyitva tartás: 9:00 – 17:00

A március 15-én ingyen látogatható múzeumok összeállításunk folytatódik

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!