1

2019. március 15: ingyenes múzeumok listája

Hirdetés

Magyar Természettudományi Múzeum
A Magyar Természettudományi Múzeum Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtani, kőzettani, földtani, őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteménye.

“A Magyar Köztársaság nemzeti ünnepein; március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án mindenki ingyenesen látogathatja meg a Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításait.” – közölték.

“AA KOCKAKIÁLLÍTÁS a Magyar Természettudományi Múzeumétól függetlenül a hét minden napján 10-től 20 óráig tart nyitva. Március 15-én a kiállítás ZÁRVA tart.” – közölték

Budapest – 1088. Baross utca 13
Nyitvatartás: 10-től 18 óráig várják a látogatókat.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

A Budapestre látogatók legkedveltebb célpontjai közé tartozik a Városliget, ahonnan már messziről látható a Vajdahunyadvár tornyos épületegyüttese. A romantikus várkastély falai között található múzeumu gazdag gyűjteménye.

“Múzeumunk ingyenesen látogatható állami és nemzeti ünnepeinken (március 15., augusztus 20., október 23.)” – közölték a múzeum oldalán.

Hozzátették: “A Kincsem – Imperiál: híres magyar versenylovak* című tárlatunk felújítási munkálatok miatt március 19-ig nem látogatható! Köszönjük megértésüket!”

Budapest, Vajdahunyad vár, 1146
Nyitva: 10:00-17:00

Sziklakórház Atombunker Múzeum
A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt található több, mint 2300 m²-es létesítmény, melyet a második világháború alatt és 1956-os forradalom idején is használtak.

“A március 15-re meghirdetett ingyenes látogatásra a regisztrációt lezártuk. Köszönjük az óriási érdeklődést! Az évekkel ezelőtt bevezetett online regisztrációs rendszer a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadja, biztosítva az érdeklődők számára az egyenlő feltételeket. A regisztrált helyek felszabadulása esetén kizárólag a weben előzetesen regisztrált, várólistás jelentkezőknek tudunk belépést biztosítani, így telefonon és emailen keresztül nem áll módunkban regisztrációt fogadni.” – közölték a múzeum oldalán.

Budapest, I. Lovas út 4/c
Nyitva: 10:00-17:00

Aquincumi Múzeum

Az Aquincumi Múzeum a mai Óbuda területén, a Római Birodalom korában létezett Aquincum település emlékeit mutatja be.

Díjtalan a belépés:

Hirdetés
  • minden hónap utolsó szombatján a 26 év alatti személyek, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő, legfeljebb két közeli hozzátartozó számára
  • valamennyi látogató számára Magyarország nemzeti ünnepein (március 15., augusztus 20., október 23.,)
  • a magyarországi felsőfokú oktatásban résztvevő főszakos régész és történész hallgatóknak” – áll a múzeum oldalán.

Hozzátewtték:

“2019. március 15-én az Aquincumi Múzeum ingyenesen látogatható!

Tisztelt Látogatóink!

Múzeumunk a nemzeti ünnepen ingyenesen látogatható.” – közölték

Budapest, Szentendrei út 135, 1031
Nyitvatartás: 10.00 – 16.00

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Budapest, Komor Marcell u. 1.

A múzeum kortárs művészeti alkotásokat gyűjt és mutat be, jelentős magyar és nemzetközi képzőművészeti gyűjteménnyel rendelkezik.

Ingyenes a belépés minden látogató számára Magyarország nemzeti ünnepein: március 15., augusztus 20., október 23.” – közölték.
Nyitvatartás: 10.00:20:00

“Március 15-én, a nemzeti ünnep alkalmából ingyenesen látogathatók kiállításaink. Indítsd a hosszú hétvégét családi kultúr-sétával a tárlatainkon!

A hétvégén utoljára látható a Ludwig 30 keretében megrendezett MEGOSZTÁS kiállítás, ugyanis jövő héttől TESTRESZABÁS címmel a ti szavazataitok alapján összeállított gyűjteményi válogatás lesz látható. “ – közölte a múzeum.

A március 15-én ingyen látogatható múzeumok összeállításunk folytatódik

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super