1

2019. március 15: ingyenes múzeumok listája

Hirdetés

Új Budapest Galéria

Az Új Budapest Galéria kiemelkedő hazai és nemzetközi művészi teljesítmények, alkotói csoportok, 20. századi és kortárs alkotások bemutatására vállalkozik. A kortárs törekvések és a közelmúlt művészettörténeti hagyományainak arányos együttesét tematikus, kurátori koncepciók mentén szervezett kiállításokkal kívánja képviselni. A kurátori tárlatok többsége a galéria munkatársai és meghívott szakemberek együttműködésében valósul meg. A kiállítótermek legkorszerűbb európai múzeumokban is alkalmazott világítása valamint technikai felszereltsége biztonságot és nagyfokú rugalmasságot biztosít a művészek számára. A különleges tér új művek – esetenként a teret betöltő installációk – születését is inspirálhatja.

” Díjtalan a belépés  – minden hónap utolsó szombatján a 26 év alatti személyek, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő, legfeljebb két közeli hozzátartozó számára, – valamennyi látogató számára a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepein (március 15., augusztus 20., október 23.,)

“2019. március 15-én a nemzeti ünnepen az Új Budapest Galéria kiállítása nyitva és ingyenesen látogatható!”- közölték a múzeum oldalán

“Budapest, Fővám tér 11-12, 1093
Nyitva: 10:00-18:00

Déri Múzeum
A Déri Múzeum Debrecen egyik legnevezetesebb közgyűjteménye. A történeti formákkal épült múzeum – előtte Medgyessy Ferenc szobraival – Debrecen belvárosának ékessége. A felújított múzeumot 2012 márciusában adták át. A Déri Múzeum filiáléja a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum.

Debrecen, Déri tér 1, 4026
Nyitva: 10:00-18:00

2019. március 14. 15:00
„Kossuth Lajos azt üzente” – kiállításmegnyitó

Vendégeinket köszönti:
Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere
Dr. Angi János, a Déri Múzeum igazgatója

A kiállítást megnyitja:
Prof. Dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese

Közreműködnek a Debreceni Népi Együttes táncosai.

2019. március 15., péntek, 12:00 és 14:00
1849 emlékezete

Korompai Balázs történész, főmuzeológus tárlatvezetése a „Kossuth Lajos azt üzente…” című ’49-es emlékkiállításban a városi ünnepségsorozat keretében.

A részvétel díjtalan.

Hirdetés

A Tűzoltó Múzeum – Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

A Tűzoltó Múzeum, avagy a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a tűzoltás, illetve a tűzoltók eszközeinek és tevékenységének bemutatásával foglalkozó kiállítás Budapest X. kerületében.

Budapest, Martinovics tér 12.
Nyitvatartás: 7:30 – 16:00

Óbudai Múzeum

“Az Óbudai Múzeum a tradíciók és a modernitás együttes színtere, a helyi kultúra őrzője és továbbörökítője korszerű muzeológiai eszközökkel. A nyitott múzeum több generáció számára kínál találkozási pontot térben és időben, az élményszerű formális és informális tanulás helyszíne, gyűjteményén és programjain keresztül élő kapcsolatot tart Óbuda lakosságával és az idelátogatókkal.”

1033 Budapest Fő tér 1.
Nyitva: 10 és 18 között

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár (1013. Budapest, Apród u. 1/3)

Nyitva tartás: Március 1. – Október 30.
Kedd – vasárnap: 10:00-18:00

A pénztár 17:30-kor bezár!

Díjtalan belépés:

6. életévét be nem töltött kiskorúak; 70 éven felüliek; fogyatékkal élő 1 kísérővel; közoktatásban dolgozó pedagógus; ICOM kártya birtokos; legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai; az EMMI által kiadott, szakmai belépővel rendelkezők részére

állandó kiállításaink minden hónap első vasárnapján a 26 év alattiak illetve 18 év alatti gyermekek, két közeli hozzátartozóval (magyar és EGT állampolgárok) részére

nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) mindenkinek”

A március 15-én ingyen látogatható múzeumok összeállításunk folytatódik

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super