in

2021. augusztus 20. – programok Tatabányán

2021. augusztus 20. – programok Tatabányán.

SZENT ISTVÁN NAP FELSŐGALLÁN

Szent István Napi ünnepi rendezvény a Felsőgallai Baráti Kör Egyesület és a Széchenyi István Művelődési Ház szervezésében.

Program:

  • Reggel 800 órakor ünnepi szentmise a Felsőgallai Szűz Mária Szent Neve Templomban, majd kenyérszentelés.
  • Koszorúzás és ünnepi műsor a Szent István szobornál.
  • A program az új kenyér megszegésével zárul.

Közreműködik a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör és az Echo Zenekar.

TATABÁNYA ÖNKORMÁNYZATA & A Vértes Agorája bemutatja:

Tatabánya kenyere

Az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódva – hagyományteremtő szándékkal – kenyérsütő versenyt hirdetett A Vértes Agorája és Tatabánya Megyei Jogú Város.

A győztes pékáru egy éven keresztül viselheti majd a Tatabánya kenyere címet.

A jelentkezőknek két kenyérrel kell indulniuk a megmérettetésen. A kötelező – általunk biztosított alapanyagokból való – Vértesi kukoricapelyhes, valamint egy teljeskiőrlésű lisztből készült vagy fehér-, illetve félbarna kenyeret kell készíteniük.

Az utóbbit készre sütve hozzák majd a Csónakázó-tóhoz. Előbbit pedig sütésre kész állapotban, hogy a helyszínen bárki gyönyörködhessen a sülő kenyerek látványában.

A kenyereket négytagú zsűri értékeli: látvány, állag, íz alapján. A győztes értékes sütőipari termékeket vihet haza.

A zsűri tagjai:
Horváth Anett Sütnikék’ | Dudás Gábor DasBrotHu
Kovács Attila KovászAti Műhely | Sára Péter
Tiszteletbeli zsűritag: Szücsné Posztovics Ilona polgármester

Eredményhirdetés: 15:00 órakor, amely után – a Lipóti Pékség jóvoltából – a látogatóknak is kellemes meglepetésben lehet része.

SZENT ISTVÁN CSALÁDI NAPOK ✹ NYÁRI FESZTIVÁL!

A megújult Millenniumi Park, ismertebb nevén Csónakázó-tó, két napra otthont ad az államalapítás ünnepének, benne olyan programokkal, melyek között minden korosztály megtalálja az aktivitásának, érdeklődésének megfelelőt.

Aktivitásának, hiszen a sport, játék, családi vetélkedő, az állóképesség, a taktika és az ügyességi versenyek mind szerepet kapnak az ország egyik legnagyobb, 600 nm-en elterülő óriás Ninja Parkjában, amit a televíziós Exatlon műsorból már ismert kihívásokkal várja a versenyszellemű örökmozgókat. Különlegességét az adja, hogy ezt az egybefüggő családi játékpályát nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is használhatják majd, melyet egy extrém Air Show keretin belül mutatnak be a pálya üzemeltetői, melyben zenére komponált akrobatikus trükkökkel győzik majd le a gravitációt, a profi parkour extrém sportolók.

A sport szerelmeseinek elhozunk egy kétszeres Guinness Világrekorder, huszonnégyszeres Országos Bajnok aranyvilla díjas Triál versenyzőt, Hegedűs László Hegét, aki egy hihetetlenűl látványos show keretein belül mutatja majd be hogyan tudja kezelni a bringát, amivel a triál sport extrém világát összeköti majd a kilátogató emberekkel.

Aki pedig leginkább csak látványban szereti a mozgalmasságot, trial bicikli show-n, UV color party-n és a Ninja Park bemutatóján ámuldozhat, de a zenétől a kézműves foglalkozásokig, a tánctól az Air Show-ig, a tűzijátéktól a kenyérsütő versenyig egyedülálló programokkal, családi vetélkedőkkel szeretnénk összehozni a tatabányaiakat!

A város célja, hogy a hosszú bezártság után újra találkozhassanak a tatabányaiak a Csónakázó tó környékén. A fesztiválhangulatról nem csak a neves előadók, de egy igazán karakteres házigazda is gondoskodik – Ferencz József Fittikém, a Kém, aki sorra járja majd az egyes programokat és a színpad Led falán keresztül buzdítja részvételre a közönséget.

Akik pedig a színpadról szórakoztatják, táncoltatják, énekeltetik a nagyérdeműt: a zenész, énekes, harmonikás Szabó Ádám, az év producere DJ Willcox, az év mainstream DJ-e Metzker Viktória, a producer, dalszerző -és MC, DJ Pixa, a Partyssimo zenekar egy nagyszabású koncert showval táncoltat majd meg minket, valamint a feltörekvő helyi fiatal szupertehetségek is megmutathatják magukat: Rúzsa Nikoletta, Horváth Zorka, Diószegi Orsolya, Hadobás Zorka, Janovszki Csenge, a Quack és a Creation Funday zenekar várja majd kora este az érdeklődőket!

A Nyári Fesztivállal hivatalosan is birtokba vesszük a megújult Millennium parkot. A város szívében a szabadidősport színes választéka csábítja mozgásra az ide látogatókat. A sárberkiek és az újvárosiak már használják a fitness eszközöket, róják a köröket a tó körül, a gyerekek kalózokká válnak a mesebeli játszótéri hajóban. Augusztus 19-20-án a város vendége lesz Újvári Izabella footgolf játékos, magyar labdarúgó válogatott atléta, és Kiss Virág Arnold Classic Europe fitness győztes testépítő és életmód tanácsadó, akik segítenek elkezdeni vagy éppen folytatni a mozgást, újabb teljesítménycélokat kitűzni azoknak, akik nem adják fel egykönnyen.

Megsütjük Tatabánya kenyerét is egy nagyszabású kenyérsütő verseny keretein belül. Tatabánya Megyei Jogú Város és A Vértes Agorája a családok, egyéni jelentkezők, valamint csapatok számára is meghirdette a „Süsse meg Ön elsőként Tatabánya kenyerét!” című hagyományteremtő versenyét! A Tatabánya Kenyere címre – már készülnek a receptek, az egyelőre titkos összetevőkkel. Az otthon sütők és amatőr pékek számára a Vértes Agorája weboldalán (avertesagoraja.hu) találják meg a verseny kiírást és a részleteket. Mire elérkezünk Szent István Napjához, nyilvánossá válik, milyen lisztből milyen arányú keverékkel, milyen egyedi ízekkel sülnek a ropogós cipók.

Sok-sok újdonság, látnivaló, élmény vár tehát mindenkit a Csónakázó tó környékén augusztus 19-20-án. A rendezvény nyitott, védettségi igazolvány nélkül is látogatható.


C
sónakázó tó ✹ Aug. 19-20.
Végre újra együtt!

• A kötelező nyári program, amire már mindenki nagyon-nagyon várt!
• Augusztus 19-én és 20-án először Szent István Családi Napok Tatabányán. A Nyári Fesztivál Tatabánya és vonzáskörzete legnagyobb kulturális rendezvényének ezúttal a megújult Csónakázó tó ad majd otthont.
• A rendezvény egy baráti, családi jellegű fesztivál, mely célja, hogy összehozza az itt élő embereket, és hangulatával felejthetetlen élményt nyújtson a tatabányai lakosoknak.

• A főszerepben az ember, az élmény, a sport és a zene lesz, mellyel a fiataloktól a szépkorúakig, a gyerekektől a szülőkig, a kistérség és az ország különböző részeiről idelátogatóknak egyaránt szeretnénk élményekben gazdag pillanatokat nyújtani!

Három a játszóház

Három a mese, három a játszóház, s három az igazság!
Augusztus 20-án a legkisebbeknek kínálják a játszóházi programokat és a Kuttyomfitty Társulat műsorát.

Látogassanak ki a Csónakázó-tóhoz! Fél tíztől délig játékos népi-, tematikus- és ún. kukoricás foglalkozásokkal várjuk a családokat. Tízórakor pedig Mátyás királyról szóló meséket – szám szerint hármat – láthatnak a Kuttyomfitty Társulat előadásában.

PROGRAMOK:
• EXATLON NINJA PARK
A televíziós Exatlon műsorból már ismert kihívásokkal várja a versenyszellemű örökmozgókat. Különlegességét az adja, hogy ezt a 600 nm-es egybefüggő családi játékpályát nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is használhatják majd, melyet egy extrém Air Show keretin belül mutatnak be a pálya üzemeltetői, melyben zenére komponált akrobatikus trükkökkel győzik majd le a gravitációt, a profi parkour extrém sportolók.

• UV COLOR PARTY
A tatabányai fiatalság kérésére augusztus 19-én a Nyári Fesztivál első napján este 22 órától éjfélig DJ Willcox vezényletével az UV ágyúkat aktiváljuk és a helyszínen UV festékkel festő hostessel munkája hirtelen láthatóvá válik majd!

• TŰZIJÁTÉK
Augusztus 20-én este 21 órától 21:30-ig egy varázslatos tűzijátékkal várunk minden tatabányai és a környéken élő lakost.

• FESZTIVÁLSZÍNPAD
• TRIÁL BICIKLI SHOW (HEGESHOW)
Egy hihetetlenűl látványos show keretein belül mutatja majd be hogyan tudja kezelni a bringát, amivel a triál sport extrém világát összeköti majd a kilátogató emberekkel.

• CSALÁDI VETÉLKEDŐK

• KENYÉRSÜTŐ VERSENY
Megsütjük Tatabánya kenyerét is egy nagyszabású kenyérsütő verseny keretein belül.
• SPORTPROGRAMOK

FELLÉPŐK:
Augusztus 20 21:30 SZABÓ ÁDÁM
Zenész, énekes, harmonikás, a 2011-es Csillag születik második helyezettje, a 2020-as Sztárban Sztár nyertese. 5 évesen kezdett el harmonikázással foglalkozni.

• DJ/MC PIXA
Fluor Tomival együtt készítették el a Mizu című első hazai internetes vírus slágert, évekig zenei producerként tevékenykedett Fluor Tomi és SP albumain. Megnyerte a Steve Aoki által alapított Dim Mak Records-nál meghirdetett Uberjak’d nemzetközi remixversenyt.

• METZKER VIKTÓRIA
A DJ Szövetség 2020-ban Metzker Viktóriát választotta az év mainstream DJ-jének.

• DJ WILLCOX
Magyar DJ és Producer egyesület 2020-ban neki ítélte “Az év producere díjat”.

• PARTYSSIMO KONCERTSHOW
A Partyssimo egy elsőrangú rendezvény- és party zenekar, két zseniális frontember-énekessel, és két virtuóz hangszeres zenésszel és kísérőzenekarával igazi utcabál hangulatot teremt majd augusztus 20-án a tűzijáték előtti másfél órában.

• KISS VIRÁG
Arnold Classic Europe fitness győztes testépítő és életmód tanácsadó.

• HEGEDŰS LÁSZLÓ HEGE
2 X Guinness Világrekorder
24 X Országos Bajnok aranyvilla díjas Triál versenyző

• ÚJVÁRI IZABELLA
Footgolf játékos, magyar labdarúgó válogatott atléta exatlon versenyző

• FITTIKÉM A KÉM
A fesztiválhangulatról nem csak a neves előadók, de egy igazán karakteres házigazda is gondoskodik – Ferencz József Fittikém, a Kém, aki sorra járja majd az egyes programokat és a színpad Led falán keresztül buzdítja részvételre a közönséget.

STAR ACADEMY- TEHETSÉG BEMUTATÓ SHOW:
• Rúzsa Nikoletta
• Horváth Zorka
• Diószegi Orsolya
• Hadobás Zorka
• Janovszki Csenge
• Quack zenekar
• Creation Funday zenekar

A Nyári Fesztivállal hivatalosan is birtokba vesszük a megújult Millennium parkot. A város szívében a szabadidősport színes választéka csábítja mozgásra az ide látogatókat. A sárberkiek és az újvárosiak már használják a fittnesz eszközöket, róják a köröket a tó körül, a gyerekek kalózokká válnak a mesebeli játszótéri hajóban.

Sok-sok újdonság, látnivaló, élmény vár tehát mindenkit a Csónakázó tó környékén augusztus 19-20-án. A rendezvény nyitott, védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Mindenkit szeretettel várunk!

Tatabánya ilyet még nem látott!
❗️GYERTEK❗️
● A Kormány 457/2021. (VIII. 3.) rendelete alapján a rendezvény korlátozás nélkül látogatható.
● A rendezvényre a belépés ingyenes.
VÉGRE ÚJRA EGYÜTT LEHETÜNK!

 

Szólj hozzá!

BB napok 2021 – ekkor rendezik a Boglári Szüreti Fesztivált

2021. augusztus 20. – programok Békéscsabán