in

7 Hofi Géza-poén, ami mindig mosolyt csal az arcunkra

Hirdetés

Jöjjön 7 Hofi Géza-poén, ami mindig mosolyt csal az arcunkra összeállításunk.

Hofi Géza a Mikroszkóp Színpad tagja volt 1969 és 1982 között, itt kezdte el a politikai kabaré műfaját az Építem a csatornámat című esttel.

1983-tól a Madách Színház Kamaraszínházában játszotta évről évre megújuló önálló estjeit, amelyeket lemezen is kiadtak, tévékamerák is rögzítettek.

Első “madáchos” estje, a Hofélia 500-as szériát ért meg, az Élelem bérét több, mint 1500-szor adta elő.

Az összeállításunkhoz a poénokat a Corvina Kiadónál Hofi megmondja című gyűjteményes kötetből válogattuk.

***

Kicsit nem figyelek oda, mindjárt dolgozni akarok! …

***

Brigádban dolgozunk. Egy tapodtat nem megyünk brigád nélkül. Ha valahova me-gyünk, brigáddal megyünk. Ha nem megyünk, brigáddal nem megyünk. Szóval brigádban dolgozunk. Ilyen szclsta brigád. Ketten vagyunk a brigádban. Ja, a létszám-stop miatt duzzadtunk fel ennyire. De hát azért gondoljon bele, egy brigádba azértkell két ember, mert ugye hát ugye hátha dolgozni kell. Az egyiknek, ugye. És akkormég mindig ott a másik. Aki majd megkeresi az egyiket. Akinek dolgozni kell. Merthogy kinek kell, az se mindegy.…

***

Meg vagyok elégedve a vállalattal, tényleg, egy szavam nem lehet… mer’ mindgyá’visszamondják! Megvan a pénzem is. Most már. Hát… Sokat kellett keresni, miremeglett. Valamelyik marha úgy eldugta…

***

Úgy vettem a gépemet húszmillió dollárért, tíz éve. Csak eddig nem kapcsoltam be, mert akkor kopik. Okos megoldás, mi? Ilyen okos megoldás ilyen Nagy Szocialista Vállalatnál nincs ám. Csak itt, a bolondok házában. Gondolom én… Te hogy gondolod?

***

Ilyenkor kéne azt mondani, hogy a dolgozó népet szolgálom. De énszerintem ezt most már új formában kellene mondani, tudják hogy? A dolgozgató népet szolgálgatom!


***

Aztán most, ugye hát, elértük, a szocializmus vívmányaként elértük a teljes fog- lalkoztatottságot. Mindenki azzal foglalkozik, hogy miből fogmegélni.  …

***

Fölemelik a nyugdíjat. Ez az, helyes! Aki nyugton marad, azt meg köll fizetni.Tudod, mi volt eddig a nyugdíj? Vörössegély. Csak pirulva lehetett átvenni.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Magyarok, akikre büszkék vagyunk kvíz 10. – megy a telitalálat?

Hofi Géza bevallotta: “Mindenki így kezdi.”