Már hosszú évtizedek óta velünk van a házhoz szállítás. Elég csak megnézni bármelyik amerikai filmet a ‘90-es évekből, garantáltan pizzát fognak rendelni benne, ami rövid időn belül meg is érkezik. Ma már teljesen természetes az, hogy néhány gombnyomással, telefonálás nélkül tudunk ételt rendelni.
Mit jelent ez az éttermi iparág számára?
A verseny mindig is heves volt a vendéglátóiparban, de az utóbbi években még egy újabb tényező került az egyenletbe: a kényelmes és gyors ételkiszállítás. A házhoz szállítás már nem luxus, hanem elvárás minden étteremmel szemben. Ezt érdemes teljesítenie a vállalkozásnak, ha versenyben akar maradni és a növekedést tűzte ki célul. Az egyes rendeléseket könnyedén nyomon lehet követni a Rillgo Éttermi Rendszer szállítási díjkezelő funkciója segítségével.
Az éttermek számára a házhoz szállítás nagyobb ügyfélbázis kiszolgálásának lehetőségét jelenti. Az otthon kényelméből vagy a munkahelyről is leadhatják az ügyfelek a rendelést. Az éttermeknek ehhez pedig alkalmazkodniuk kell. Lehetőséget kell biztosítani a vendégek számára, hogy az étterem ízeit otthonukban vagy munkahelyükön is élvezni tudják. Az ételkiszállítás révén új ügyfeleket érhetünk el, akik alapból nem lennének hajlandóak ellátogatni a helyre.
A kiszállítás a vendégek mellett a vállalkozás számára is plusz kényelmet nyújt. Az üzleti lehetőségek bővítésének egyik leghatékonyabb eszköze. További bevételi forrást jelent, leginkább olyan időszakokban, amikor az étteremben történő fogyasztás visszaesik. Különleges promóciókat és akciókat kínálhatunk a vásárlóknak.
Több megoldás közül lehet választani
Az egyik legnépszerűbb napjainkban az ételrendelő portálok futárszolgálatai. Fontos azonban itt felkészülni arra, hogy magas díjakkal jár ez a szolgáltatás. Nem ritka a 30-40%-os jutalék sem, illetve csak kis területre terjednek ki, ami korlátozza az éttermek által elérhető piacot. Az ilyen rendeléseknél nem kapja meg a vállalkozás a vásárlók adatait, így az ügyfélkapcsolatok kiépítése is nehezebb.
Saját futárral már sokkal több lehetőségünk van, de nagyobb odafigyelést és szervezettséget igényel, hogy hatékonyan működjön. Teljes kontrollt gyakorolhatunk a kiszállítási folyamatok felett, hogy biztosítva legyen a magas színvonalú szolgáltatás a vásárlók számára. Az éttermeknek szorosan együtt kell működni a futárokkal és az adminisztratív személyzettel.
Az eseti futár egy új trend, nincs szükség saját futárra, költséghatékony és rugalmas megoldás.
Az ételkiszállítás alapvető elvárás
Mára a legnagyobb éttermek is megtalálhatóak a különböző ételrendelő portálokon, illetve rendelkeznek saját weboldallal is, ahol le tudunk adni rendelést otthonról vagy a munkahelyről. A hatékony működéshez mindenképpen szükség lesz egy minőségi éttermi rendszerre, amivel egyszerűen tudjuk kezelni a háttérfolyamatokat, rendeléseket.