2017. március 15: ingyenes múzeumok listája

Hirdetés


Íme a március 15-én ingyen látogatható múzeumok, nyitvatartási idővel

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény.

Az 1957-ben alapított Magyar Nemzeti Galéria az ország egyik legnagyobb múzeuma, a magyar képzőművészet legnagyobb gyűjteménye. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed ki.

Budavári Palota A-B-C-D épület 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Nyitva: 10.00-18.00 között

Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum országos múzeum, mely a magyar történelem tárgyi emlékeit gyűjti és mutatja be. Főépülete Budapest VIII. kerületében, a Múzeum körúton található. A múzeum klasszicista stílusú épülete 1837–47 között épült, tervezője Pollack Mihály építész volt, alapítója gróf Széchényi Ferenc.

“A március 15-i állami ünnepség főpróbája miatt a Múzeumkertet és a főbejáratot március 14-én zárva tartjuk. A múzeum kiállításaiba a Bródy Sándor utca felőli gazdasági bejáraton tudnak bejutni. (Bródy Sándor utca 1.) Szíves megértésüket köszönjük!

Március 15-én a központi ünnepség miatt a múzeum 14.00-18.00 óra között tart nyitva, kiállításaink ingyenesen megtekinthetők” – közölték.

Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088
Nyitva: 10:00-18:00

Magyar Természettudományi Múzeum
A Magyar Természettudományi Múzeum Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtani, kőzettani, földtani, őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteménye.

“A kiállítások a Dinókert és a Természetbúvár-terem  kivételével INGYENESEK.” – közölték

Budapest – 1088. Baross utca 13
Nyitvatartás: 10-től 18 óráig várják a látogatókat.

A március 15-én ingyen látogatható múzeumok összeállításunk folytatódik

Hirdetés

Watch Dragon ball super