2017. március 15: ingyenes múzeumok listája

Hirdetés

Alumíniumipari Múzeum

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Alumíniumipari Múzeuma, bár a legfiatalabb múzeumok közé tartozik, mégis messzi múltra tekint vissza, hogy gyűjteményével bemutassa, hogyan is indult minden: kiknek köszönhetjük a fém létezését; hogyan megy a kitermelése, feldolgozása, megmunkálása; milyen cégek és vállalatok játszottak vagy játszanak még ma is szerepet az iparág történetében.

8000 Székesfehérvár, Zombori út 12.
10.00-14.00 között

 

Kohászati Múzeum

A Kohászati Múzeumot Miskolc Felsőhámor nevű városrészében, a Palota u. 22-ben rendezték be. Lillafüredről is megközelíthető: közel van a lillafüredi vízesés lábához és az Anna-barlanghoz.

3517 Miskolc-Felsőhámor, Palota utca 22.
10.00-16.00 között

Jósa András Múzeum

“Nemzeti ünnepen a múzeum látogatása ingyenes, 10.00-16.00 óráig várjuk az ünnepelő közönséget.” – kezdte a színház.

Kokárdás Nap a Jósa András Múzeumban

„Hitvallásom istensége, hazánk függetlensége” című időszaki kiállításunkkal, ünnepi programmal, interaktív korabeli fegyver-, egyenruha és felszerelés bemutatóval, megannyi izgalmas játékos feladattal, alkotó foglalkozással és puskalövésekkel várjuk a Kedves Látogatókat 2017. március 15-én.

A kiállítás Kossuth Lajosnak állít méltó emléket, amely életének nagy sorsfordulóit – a szabadságharcban betöltött szerepén keresztül egészen a kiegyezésig – mutatja be. A kiállításban a Ceglédi Kossuth Múzeum jóvoltából Kossuth eredeti tárgyainak válogatott relikviáit korhű enteriőrbe helyezve tárjuk a látogatók elé.

Nyíregyháza, Benczúr tér 21, 4400
Nyitva: 10:16 között

A március 15-én ingyen látogatható múzeumok összeállításunk folytatódik

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super