in

Méhpempő fogyasztása – ezekre figyelj oda!

Méhpempő fogyasztása – ezekre figyelj oda!

A friss, tiszta méhpempő élvezete:

  • Íz és állag: A méhpempő nem édes, inkább savanykás ízvilággal és krémes textúrával bír. Jelentős zsírsav- és aminosavtartalommal büszkélkedhet.
  • Nyelv alatti felszívódás: A méhpempő hatékonyabb felszívódása érdekében javasolt pár percig a szájban tartani lenyelés előtt. A nyálkahártyákon keresztül történő abszorpció gyorsabb és hatékonyabb. A felszívódás átlagosan 5 percet vesz igénybe, ez idő alatt fokozott nyáltermelődés tapasztalható, amit fokozatosan le nyelhetünk.
  • Fém érintkezésének kerülése: A méhpempő savassága fémmel érintkezve károsodhat, ezért fém kanál használata nem javasolt. Használjunk fából vagy műanyagból készült eszközt a méhpempő optimális minőségének megőrzése érdekében. A Mannavita Tiszta Méhpempőcsomagolás 2 műanyag adagolókanalat is tartalmaz a kényelmes használathoz.
  • Méhpempő és hasmenés: Az első napokban enyhe kellemetlenségek (pl. fejfájás) jelentkezhetnek, de a méhpempő fogyasztása nem feltétlenül okoz hasmenést. Amennyiben mégis fellép, az a sejtek tisztulási folyamatának természetes velejárója lehet, és nem jár jelentős vízveszteséggel vagy fájdalommal. Napi 2 gramm feletti adag szedése átmeneti hasmenést okozhat, ilyenkor érdemes az adagot a felére csökkenteni.
  • Méhpempő mézzel: Gyomorproblémák esetén a méhpempő savassága gondot okozhat. A mézzel történő keverés semlegesíti a savasságot, így emésztési zavarok esetén is fogyasztható. Használjunk tiszta, vegyszermentes, jó minőségű mézet (pl. pergetett méz). A keverési arány 1 gramm méhpempő 1 kanál mézhez.

Juss hozzáméhpempő online rendelése

Tárolás:

  • A méhpempő mézzel keverve hűtőn kívül is tárolható. Ajánlott 2-5%-os keveréket készíteni. A pontos keverési arányok a táblázatban találhatók.

Fogyasztási javaslatok:

  • Reggel éhgyomorra egy kiskanál méhpempős mézet szopogassunk el lassan. A nyálban lévő enzimek segítik az emésztést és semlegesítik a savtartalmat.
  • A méhpempő teába, kefirbe, tehén túróba, gyümölcs turmixba is keverhető.

Együttműködés más méhészeti termékekkel:

  • A propolisz, virágpor, méz és méhpempő keveréke igazi erőforrás a testnek és léleknek.
  • A virágpor felerősíti a méhpempő hatását, így javasolt a kettő együtt fogyasztása. A Mannavitától nyers virágpor is rendelhető.

Biztonságos fogyasztás:

  • A méhpempőnek nincsenek komoly mellékhatásai, és nem okoz problémát a gyógyszerekkel. Sőt, a méhpempő segíti a tabletták hatóanyagainak felszívódását és erősíti a hatásukat. Allergiások is fogyaszthatják (kivéve a virágporra allergiásokat). Gyermekek, terhes nők, fiatalok, idősek is fogyaszthatják. Túladagolás nem okoz kárt, de a terhesség utolsó harmadában nem ajánlott a fogyasztása.

Együttműködés más tápanyagokkal:

  • A méhpempő fogyasztható más természetes anyagokkal, növényekkel, tápanyagokkal. A méhpempő a legtöbb anyag

A Méhpempő fogyasztása – ezekre figyelj oda! bejegyzés először a Spórolj naponta! oldalon jelent meg.

Szólj hozzá!

József Attila: Mámor

Méhpempő fogyasztása – hasznos tippeket adunk!