Emlékszel arra, amikor még Jaffa sütinak hívták, mert anyukánk mindig Jaffából csinálta? Mostanra a Jaffa is retro lett, ha lehet egyáltalán még kapni… Készítsük el ennek a sütinek az új, egészségesebb változatát.
Szereted a retro muzsikát? És a retro sütiket?
Hozzávalók:
Piskótatészta
3db tojás
4 EK xylitol
20g MaCao
80g mandulavaj
100g sima tönkölyliszt
A hozzávalókat együtt kikeverjük, és 30 percig sütjük 190˚C hőfokon.
Krém
200ml narancsital hozzáadott cukor nélkül
300ml félsovány tej
1db főzés nélküli krémpor
4 EK xylitol
250g fehér görög joghurt
2 db Bio citrom leve
Zselatin
Mindent jól összekeverünk, a végén hozzáadjuk a zselatint és ráöntjük a tésztára, rakunk rá narancsdarabokat és hideg helyre tesszük.
Zselé
400 ml narancs juice + zselatin a használati útmutató szerint, majd ráöntjük a megdermedt krémre és néhány órára hideg helyre tesszük.
Csak kihűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat!