Az almarost nem csak az emésztésre van jótékony hatással, hanem az immunrendszert is támogatja.
A benne található pektin fermentálható rostként rövid szénláncú zsírsavakká (SCFA), például vajsavvá bomlik, amely a vastagbél hámsejtjeinek nélkülözhetetlen energiaforrása. Ezen kívül a pektin hozzájárul a kórokozó baktériumok elnyomásához, erősítve a bélflóra és az immunrendszer kapcsolatát.
Az almarostban található élelmi rostok vízben oldódnak, így segítenek a gyulladásos válaszok mérséklésében, különösen a vastagbélben. Az alacsony cukortartalom miatt olyanok is bátran fogyaszthatják, akik kerülik az édes almatermékeket. Az aroma záras kiszerelés garantálja a frissességet és a minőséget.
Almarost infok: Természetes almarost 66% élelmi rosttal, 500g
Előnyök:
- 66% rost, 25,1% pektin tartalom
- Támogatja az immunrendszert és a bélflóra egyensúlyát
- Alacsony cukortartalom, ideális diétázóknak
- 500g-os kiszerelés, aroma záras csomagolás