in

2016. augusztus 20. programok Nyíregyházán

Összeállításunkban csokorba szedtük, hogy milyen programokat rendeznek 2016. augusztus 20-án Nyíregyházán.

Nyíregyházán szombaton, a Kossuth téren 18 órakor a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc mond köszöntőt, ezt követően kerül sor az új kenyér megszentelésére a történelmi egyházak közreműködésével. Majd átadják a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet és az Inczédy György Életmű-díjakat. Az esemény részeként este fél kilenckor színpadra lép a Folkfusion Band Live Szimfonik. Az estébe nyúló ünnepi programot utcabál és tűzijáték koronázza meg.

A XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál épp a napokban zajlik Nyíregyházán. A fellépők közös gálakoncertjét ugyancsak augusztus 20-án tartják 19 óra 30 perces kezdettel a Continental Arénában.

Augusztus 20 a Múzeumfaluban.
Az új búzából sütött kenyér megáldása, megszentelése és megszegése – egész napos programok várják a városlakókat augusztus 20-án a Sóstói Múzeumfaluban.

Az államalapítás hivatalos ünnepéhez ma már hozzátartozik az új búzából sütött kenyér megáldása, megszentelése és megszegése. Ennek – a lassan hagyománnyá váló – rítusnak lehetnek részesei mindazok, akik augusztus 20-án kilátogatnak a Sóstói Múzeumfaluba.

“Programunkat 10 órától egy interaktív bemutatóval kezdjük, melynek során az érdeklődők nyomon követhetik azokat a munkafolyamatokat (cséplés, szelelés, őrlés, dagasztás, sütés), melyek eredményeként a learatott búzából frissen sült kenyér lesz.

11 órától az Ákom-BÁkom BÁBcsoport egy klasszikus mesével szórakoztatja a legkisebbeket. A király kihirdette: annak adja szépséges leányát és fele királyságát, aki úgy el tud bújni, hogy a királykisasszony nem találja meg. A kiskondás is útnak indul, hogy szerencsét próbáljon…
12 órától működésbe hozzuk a faluközpont nyugati végében álló matolcsi szárazmalmot.
13 órától a Pálinkaházba várjuk kedves látogatóinkat, ahol „Első pohár a barátságé…” címmel számos érdekességet elárulunk a pálinka és a pálinkafőzés történetéből. Az ismeretterjesztő előadáshoz desszertet is ajánlunk, olyan finomságokat, melyeket a korábbi évek eredetvédett pálinkákkal készülő országtortái ihlettek.
14 órától a faluközpontban hálaadó istentiszteletet tartunk. Igét hirdet Kósa László lelkipásztor, aki ezt követően új kenyerünket is megáldja.
15 órától Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke tart előadást „A magyarok kenyere” címmel.” -közölték a szervezők.

“Egész napos programjaink során felnőttek és gyerekek egyaránt belekóstolhatnak több népi kismesterség rejtelmeibe. Kézművesek segítségével szalmadíszeket és mézeskalácsot készíthetnek. Kinyit a kádár- és fazekasműhelyünk is. A gyerekek népi játszóudvarunkban szórakozhatnak. Tiszabecsi portánkon lovaglásra és szekerezésre, a nagyhódosi porta udvarán pedig íjászatra biztosítunk lehetőséget. Anarcsi portánkra népi gasztronómiai bemutatóval várjuk az érdeklődőket.” -tették hozzá.

A belépés díjtalan.

Rozsrétszőlőben és Nagyszálláson is lesz ünnepi program

Rozsrétszőlőn a sportpályán focibajnokság, kenyérszentelés, bemutatók várják a városrész lakóit augusztus 20-án. A program 10 órakor kezdődik, 18 órától  Diamond együttes játszik.

Nagyszálláson augusztus 20-án 16 órától színes programokkal várnak mindenkit, lesz motorbemutató, harcművészeti bemutató, majd udvari bál zárja az estét, a zenét Pálvölgyi János szolgáltatja.

Az Állatpark is különleges programot kínál augusztus 20-ra. A népszerű sóstói állatgyűjtemény idén 20 éves és ebből az alkalomból játékra invitálják a látogatókat. Valamint bemutatkoznak az állatpark legifjabb lakói, a harlequin ara papagáj fiókák is. Az ünnepi délutánt bábszínház zárja, de természetesen a szokásos programok is várják az érdeklődőket, így lehet majd tevegelni, és lesz fóka bemutató is.

Szólj hozzá!

2016. augusztus 20. programok Miskolcon

2016. augusztus 20. programok Szegeden