in

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután közölte – a december 4-ei hírek

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután közölte – a december 4-ei hírek.

    Időjárási helyzet Európában

Egy hatalmas kiterjedésű anticiklonnak köszönhetően a légköri frontok elkerülik Európa legnagyobb részét, így a Benelux-államoktól Törökországig jellemzően napos az idő. A Kelet-európai-síkságon rétegfelhőzet borítja a tájat, így ott borult az ég, helyenként hószállingózás, kisebb havazás is előfordul.

Ciklonok és időjárási frontok csak a Skandináv-félsziget sarkkörön túli részein, valamint az Ibériai-félsziget nyugati felén alakítják az időjárást, északon többfelé havazik. A csúcshőmérséklet kontinens-szerte a december elejét idézi; de amíg Svédország északi felén csak -15, -22, addig Izlandon 5, 10 fok között alakul a maximum hőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Hétfőn szakadozott felhősáv vonul nyugatról kelet felé, de többórás napsütésre szinte mindenütt számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de hétfőn a Dunántúl északi felén a déli szelet élénk széllökések is kísérhetik.

Éjszaka az Alföldön akár nagyobb területen, másutt pedig foltokban zúzmarás köd is képződhet, de ezek hétfő délelőtt gyorsan feloszlanak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -9 fok között valószínű, de az északi völgyekben és az Alföld homokos felszínű mélyebb részein ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 6 fok között valószínű.

MTI

Szólj hozzá!

Varga Miklós ma ünnepel – köszöntsük szép dalával

Súlyos betegségben elhunyt a magyar dalszerző-énekes