in ,

Az Edda Művek legszebb szerelmes dalai

Jöjjön az Az Edda Művek legszebb szerelmes dalai összeállításunk.

Az EDDÁ-t – vagy, ahogy alakulásukkor hívták – GRIFF zenekart, 1974-ben Miskolcon, Halász József alakítja meg. A tagok főként a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatói közül kerülnek ki. Az első formáció tagjai: Beély Katalin – basszusgitár; Ferenczi Zoltán – gitár; Halász József – dob; Zsiga Zoltán – ének.

Névváltoztatáson gondolkodnak, s miközben egyikük az EDDA (óészaki mitológiai és hősi énekek) című könyvet olvassa, tényként közli, legyen a nevünk: EDDA. A tagoknak tetszik a tömör és könnyen megjegyezhető név. A zenélést ekkor mindegyikük a tanulás melletti kikapcsolódásnak tekinti. Zsiga Zoltán helyére, hamarosan Fodor Attila kerül, majd nem sokkal később Pataky Attila érkezik.

Az első fellépéseket az egyetem kollégiumában tartják, illetve a kollégiummal szemközti „Boci bárban”. A műsorban népszerű feldolgozások szerepelnek. Attila unszolására a zenekar ORI (Országos Rendező Iroda) vizsgát tesz, mely akkoriban vidéki zenekarnak igen nehezen sikerült. Pataky Attila átveszi a zenekar vezetését, a nevüket EDDÁ-ról, EDDA Művekre változtatja.

Íme az Edda Művek legszebb szerelmes dalai

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Éjjel érkezem

Egy álom elég

Szólj hozzá!
Hirdetés

Edda Művek – Utolsó szó jogán

Sztárban Sztár leszek 2021 4. élő show – Pál-Baláž Karmen: Locked Out Of Heaven