in ,

Az Edda Művek legszebb szerelmes dalai

Jöjjön az Az Edda Művek legszebb szerelmes dalai összeállításunk.

Az EDDÁ-t – vagy, ahogy alakulásukkor hívták – GRIFF zenekart, 1974-ben Miskolcon, Halász József alakítja meg. A tagok főként a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatói közül kerülnek ki. Az első formáció tagjai: Beély Katalin – basszusgitár; Ferenczi Zoltán – gitár; Halász József – dob; Zsiga Zoltán – ének.

Névváltoztatáson gondolkodnak, s miközben egyikük az EDDA (óészaki mitológiai és hősi énekek) című könyvet olvassa, tényként közli, legyen a nevünk: EDDA. A tagoknak tetszik a tömör és könnyen megjegyezhető név. A zenélést ekkor mindegyikük a tanulás melletti kikapcsolódásnak tekinti. Zsiga Zoltán helyére, hamarosan Fodor Attila kerül, majd nem sokkal később Pataky Attila érkezik.

Az első fellépéseket az egyetem kollégiumában tartják, illetve a kollégiummal szemközti „Boci bárban”. A műsorban népszerű feldolgozások szerepelnek. Attila unszolására a zenekar ORI (Országos Rendező Iroda) vizsgát tesz, mely akkoriban vidéki zenekarnak igen nehezen sikerült. Pataky Attila átveszi a zenekar vezetését, a nevüket EDDÁ-ról, EDDA Művekre változtatja.

Íme az Edda Művek legszebb szerelmes dalai

Éjjel érkezem

Egy álom elég

Szólj hozzá!

Edda Művek – Utolsó szó jogán

Sztárban Sztár leszek 2021 4. élő show – Pál-Baláž Karmen: Locked Out Of Heaven