Bakony Expo 2022 Veszprém – infok itt.
A természet íze – a vidék portékája
A IX. Bakony Expo – bakonyi ízek vására 2022. november 11-13. között várja látogatóit. A három napos termelői vásárnak idén a Veszprém Aréna ad otthont. November 11-én pénteken 14-19 óra, november 12-én szombaton 9-19 óra, november 13-án vasárnap 9-18 óra között kínálják a helyi termelők, vásározók és kézművesek portékáikat. A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat, tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon. Az Expo kínálatából természetesen nem hiányozhat kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink megismertetése, bemutatása sem.
A IX. Bakony Expo témája a méz
A környékre jellemző ízvilág, értékes receptek, konyhai praktikák és kulináris finomságok a helyszínen kipróbálásra kerülnek. A rendezvény céljai közt szerepel a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása a programok sokszínűségén keresztül.
A programok minden korosztályt megszólítanak, bemutatják és közelebb hozzák a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élők, hanem mindenki számára.
Környezetünkért és magunkért!
A Bakony Expo is letette voksát Földünk kímélése, óvása mellett. Mivel itt – látogatók, kiállítók, szervezők – egy nagy közösség vagyunk, kérünk Benneteket, hogy mindenki a maga erejével és lehetőségeivel, a saját viselkedésével járuljon hozzá ehhez a kezdeményezéshez, és tegyen életterünk védelméért!
Nekünk fontos, hogy a rendezvényt a „megint tettem valami jót” biztos gondolatával tudjuk elhagyni! Hisszük, hogy Nektek is, és bízunk abban, hogy az expón való tudatosságot a mindennapjaitokba is beépítitek majd!
Bővebb: Bakony Expo 2022 Veszprém
A IX. Bakony Expo – bakonyi ízek vására
A természet íze – a vidék portékája
2022. november 11-13. között várja látogatóit.
A három napos termelői vásárnak idén a Veszprém Aréna ad otthont.
A IX. Bakony Expo témája a méz.
November 11., péntek
Dózsa Gy. Á.Iskola Tánccsoportja – Veszprém
„Táltos” Talentum Református AMI – Szentgál
„Őseink hagyatéka”
November 12., szombat
Kocsis Bálint mesterszakács (séf, food stylist) interaktív előadása meghívott vendéggel:
Mézes fügével csavart sertésrolád
repcemézes sütőtök risottoval és pirított magvakkal
Vendégeink a történelmi Magyarország ezeréves határa mellől, Gyimesből hozzák el nekünk hagyományaikat (hagyományos ételek kóstolása, zene, tánc, történetek…)
• Csalóka Táncegyüttes – Gyimesbükk
• Virics Banda és társai – Gyimes
November 13., vasárnap
Kocsis Bálint mesterszakács (séf, food stylist) interaktív előadása meghívott vendéggel:
Mézes karotta leves,
aszalt szilvás túró gombóccal,
narancsolajjal csepegtetve
• Sáti és barátai
• Esztám Band