A Kossuth-díjas előadóművész családjával együtt ünnepi hangulatban főzött a Duna Család-barát című műsorának stúdiójában. Töltött káposztát készítettek, aminek egyik titka a házi pirospaprika, amit együtt darálnak le minden évben.
Bangó Margit szerint a hagyományokat úgy lehet a legkönnyebben továbbadni, ha minden azokhoz kapcsolódó folyamatba a kezdetektől bevonják a gyerekeket. Náluk minden családtagnak megvan a maga feladata, és mindig nagy örömmel segítenek egymásnak a karácsonyi előkészületekben. A Duna vendégeként saját tradícióikról és az ünnepi asztalra kerülő ételekről is mesélt, köztük a legendás töltött káposztáról, amit minden évben elkészít.
„Ahhoz, hogy szentestére minden szépen időben elkészüljön, rengeteget dolgozunk. Olyan vagyok, mint egy karmester, a vezényletemmel sürögnek-forognak a gyerekek, unokák és dédunokák. A mi családunk karácsonyi kedvence a szatmári töltött káposzta. Általában rizzsel főzik, de mi kukoricadarával készítjük. Könnyű, lapos, vékony levelű káposzta és finom füstölt hús kell hozzá, és fontos, hogy jó minőségű pirospaprikát használjunk. Mi minden évben saját magunk daráljuk” – részletezte az előadóművész a Család-barát konyhájában. Az ünnepi slágerételt családja körében el is készítette, és azt is elárulta, hogy a főétel előtt gyöngytyúk és fácán húslevest fogyasztanak.
Bangó Margit családjában ünnepekkor különösen fontos a finom, gazdag ételválaszték, de a közösen eltöltött idő is kulcsfontosságú. Szenteste mindig együtt van a család, és hagyomány, hogy a rokonság kántálva, szent énekekkel kér hozzá bebocsátást. A Család-barát karácsonyi hangulatú adása újranézhető a Médiaklikken.