Csabai Kolbászfesztivál 2022
2022. október 20-23.
Foglalj gyúróasztalt online a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztiválra!
Nemzetközi kolbászgyúró verseny
Részvételi feltételek
Az induló maximum 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 10 kg húsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, a 10 kg húst, 5 fő számára a belépőjegyet, valamint a töltéshez szükséges belet, melyet a nevezési díj tartalmaz.
A húst és a belet a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén! A versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
- A vetélkedés időpontja: 2022. október 22. (szombat) 10 óra.
- Érkezés: 8-9 óra a könnyebb bejutás érdekében a korábbi érkezés ajánlott
- Helyszíne: Csabai Kolbászfesztivál területe, Mokry Sátor
- Időtartama: maximum 2 óra.
- Eredményhirdetés: 2022. október 22. 18:00 órakor a gyúrás helyszínén.
Nevezés díjak
2022. április 30-ig: 43.000 Ft
2022. május 1-től július 31-ig: 45.000 Ft
2022. augusztus 1-től október 15-ig: 47.000 Ft
Asztalfoglalás visszamondására, valamint a nevezési díj visszatérítésére 2022. szeptember 30-ig van lehetőség, 2022. október 1. után nevezési díjat visszatéríteni nem áll módunkban!
A gyúróasztalok minden nap 18:00 óráig állnak a versenyzők rendelkezésére. 18:00 órakor a biztonsági szolgálat megkezdi az asztalok összegyűjtését az esti koncertek biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében. Kérjük segítő közreműködésüket és megértésüket!
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt, stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
A hús átvételekor 5.000 Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap. A ládákat a verseny után legkésőbb 13:00 óráig kérjük visszajuttatni a húsátvételi helyre. Ezt követően a leadására nincs lehetőség, és a kauciót nem térítjük vissza.
A verseny díjai
2022. Aranyérmes kolbászkészítő díj + Értékes ajándékcsomag
2022. Ezüstérmes kolbászkészítő díj + Értékes ajándékcsomag
2022. Bronzérmes kolbászkészítő díj + Értékes ajándékcsomag
Különdíjak
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.
Különdíjat csak 2022. október 22-én délelőtt 10 óráig fogadunk el. A felajánlott díjak minimum értéke 25.000 Ft. Megértésüket köszönjük.