in

December 18-án ismét Ridikül – íme a vendégek névsora

A műsor december 18-án 17 órakor jelentkezik a Duna Tv-n. A Ridikül témája: Ünnepek család nélkül.

Szalóki Ági, énekesnő, előadóművész, dalszerző édesanyja barátai gyermekeket fogadtak örökbe, ami nagy hatással volt rá. Azonban már egészen kicsi korában játékokat gyűjtött össze gyermekotthonok számára. Elhatározta, hogyha úgy alakul az élete, akkor õ is szeretne örökbe fogadni. Ági tele van segítõ szándékkal, gyermekotthonoknál karitatív munkát végez és önkénteskedik.

Povázsay Mariann, a Károlyi István Gyermekközpont Különleges Gyermekotthonának vezetője. Elmondása szerint a gyermekotthonokba azok a gyerekek kerülnek, akiknek valamilyen különleges/speciális ellátásra van szükségük. Körülbelül 20 000 gyermek él Magyarországon szakellátásban. Amíg a gyermeknek élõ családi kapcsolata van, addig viszont nem adható örökbe. Mariann szerint ahhoz, hogy megleljük az ünnepnapokat, a hétköznapokat kell átrendezni.

Forintos Kálmánné Deák Judit, a fóti gyermekotthon egykori lakója, a Magyar Állami Népi Együttes egykori táncosa, nyugdíjas óvónő. 11 évet élt gyermekotthonban, ahova 7,5 évesen került. Édesanyja súlyos beteg lett, édesapja Pesten dolgozott, így nem volt, aki el tudta volna látni õt testvéreivel együtt. Annak köszönheti, hogy a gyermekvárosban bent maradhattak, hogy édesapjuk nem mondott le róluk. Õ ugyan nem tudott róluk gondoskodni, de legalább hárman testvérek együtt maradhattak.

Szólj hozzá!

Ez volt az mtv1 és az mtv2 műsorán 1985. december 17-én

Újabb rossz hírt közölt a Benkó Dixieland Band