in

Egyfeszt Erdély 2022 – Íme a program részletei!

EGYFESZT 2022

2022. augusztus 4 – augusztus 7.

Az Egyfeszt a zene és a kultúra színes kavalkádja. Az a hely, ahol a hagyomány és a modernség ötvöződik. A kultúra és a hagyomány összefonódásával találkozhatsz Szárhegyen. Középkori, reneszánsz és kortárs témájú programokkal várunk. Az EgyFeszt összművészeti fesztivál második kiadását 2022. augusztus 3 és 7 között rendezzük meg.

Helyszínek: Gyergyói medence összes településén (Gyergyóalfalu, Gyergyószárhegy, Gyergyócsomafalva, Gyergyóújfalu, Ditró, Gyergyóremete, Borszék, Gyilkostó) folyik,  Gyergyószentmiklós fesztiválközponttal.

A fesztivál zenei palettáján rengeteg műfaj képviselteti magát és magába foglalja a legismertebb hazai és nemzetközi előadókat, de a népzene és a táncház sem marad ki a programból. Az irodalom és színház szerelmesei könyvbemutatók, kerekasztal-beszélgetések és előadások beláthatatlan soraiból válogathatnak, míg a a gasztro-utcában a Gyergyói-medence hagyományos ízeibe kóstolhatunk bele.

Természetesen a gyerekeknek is számos lehetőségük lesz kikapcsolódni az Egyfeszten, hiszen fontos, hogy a legkisebb fesztiválozók is megtalálják a számukra legmegfelelőbb foglalkozást.

A kulturális programok mellett a környék mesebelisége is megcsodálható olyan programkülönlegességek által, mint a az alternatív hegymászó útvonal (via ferrata), a medveles és a siklórepülés.

Célunk, hogy (ismét) megkeressük Gyergyó helyét a Kárpát-medencei kulturális turisztikai térképen és visszahelyezzük az őt megillető pozícióba.

 

Egyfeszt Erdély 2022

Szólj hozzá!

Szolunáris naptár 2022 – infok itt!

Szerelem kiadó 2. évad, 8. rész magyarul videa – nézd meg online!