in

Életműdíjat kapott Farkas Bertalan

Hirdetés
Görgei Artúr-életműdíjjal ismerték el Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok kiemelkedő katonai pályafutását május 26-án, Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. A rangos elismerést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyújtotta át a díjazottnak.  írja a honvedelem.hu

A Görgei-életműdíjjal nyugállományú tisztek vagy altisztek katonai pályafutását és a Magyar Honvédség érdekében végzett kiemelkedő szolgálatteljesítését ismeri el a tárca. Az elismerést kedden, a Honvédelmi Minisztériumban vette át Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok. Az esemény dátuma nem volt véletlen, hiszen negyven évvel ezelőtt éppen ezen a napon kezdte meg űrutazását a magyar vadászpilóta.

Farkas Bertalan megtisztelőnek nevezte az életműdíjat. Mint mondta, nem számított rá, meglepetésként érte a díj. „Rengeteg elismerést és kitüntetést kaptam, külföldit is, hazait is, és úgy vélem, ez is sarkallja az embert, biztatja, hogy tovább kell dolgozni. Felemelő, nagyszerű érzés. Jól esik, ha elismerik az ember munkáját” – mondta a dandártábornok.

Az eseményen részt vett Németh Szilárd miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, Szabó István honvédelmi államtitkár, valamint Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke is.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Hány Máté Péter dalt ismersz fel a 10-ből? Kvíz

Hány Máté Péter dalt ismersz fel a 10-ből? Kvíz

Hofi Géza idézetek 14. – 10 nagyszerű poén a nagy humoristától