in

Elhunyt Habik Csaba fotóművész

Hatvanhárom éves korában szerdán elhunyt Habik Csaba Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, fotóművész – közölte a család az MTI-vel.

Habik Csabát, aki pályája során több sajtófotódíjat is nyert, hosszas betegség után érte a halál.

Habik Csaba 1956. február 13-án született Budapesten. Hobbifotósként indult, miközben országúti kerékpárosként versenyzett. A szakmát a Lapkiadó Vállalat laboratóriumában kezdte 1979-ben. A laborálás mellett már készített képeket a vállalat különböző lapjai számára.

Az első igazi fotós munkahelye a Magyar Hírlap 1982-ben indított képes melléklete volt, itt lett fotóriporter, később a Pulitzer-emlékdíjas fotórovat vezetője. A Magyar Hírlaptól 2004-ben távozott, és a Szabad Földhöz ment rovatvezetőnek, ő vezényelte le a lap digitális átállását.

Alapító tagja volt a Magyar Fotóriporterek Társaságának, a Magyar Fotóművészek Szövetsége és az Escher Károly alkotócsoport tagja volt. Több önálló kiállítása volt és számos csoportos tárlaton vett részt. A Balogh Rudolf-díjat 2003-ban kapta meg.

A felvétel az Ezüstgerely 2018 – Sport a magyar kortársművészetben című pályázat eredményhirdetésén készült 2018. március 13-án Budapesten. MTI/Máthé Zoltán

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hallgasd meg Kovács Kati: Szeretni kéne dalát.

Kovács Kati – Szeretni kéne

Újra jön a Nagy Debreceni Retro Fesztivál – jegyvásárlás itt!