Keleti szomszédunknál többször is feltűnnek ősszel a kiváló és innovatív magyar élelmiszerek, és közöttük két alkalommal a ToTu és a legjobb magyar tojástermékek is. Szeptember 15-18-ig a székelyudvarhelyi Őszi Vásárban, míg október 26-30-ig a bukaresti IndAgra élelmiszeripari kiállításon lesz jelenésük a romániai piacon terjeszkedni vágyó élelmiszer előállítóknak.
A rendezvényeken a magyar megjelenést a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat segíti, és támogatja.
– Erdélyben és a román fővárosban is nagy számban élnek tejfehérje-allergiások, laktóz érzékenyek, fogyni vágyók és sportolók, valamint információink szerint a paleo és keto étrendet követők száma is növekszik. Így számukra is érdekes lehet a hazai fogyasztók körében egyre népszerűbb ToTu termékcsalád, mely alkalmas a túró, a sajtkrém, a tejföl és a tej helyett kiváló alternatívákat nyújtani – mondta Dr. Németh Csaba, aki a vásárokon, kiállításokon képviseli a termékek gyártóját.
A székelyföldi megjelenés szlogenje egyébként, hogy „ToTu termék fogyasztót ez idáig még sosem támadott meg medve!”. Reméljük, ez a kiváló tényállás akkor sem fog megváltozni, ha több ezren eszik naponta ToTu-val a „túrós palacsintájukat” Erdélyben.
Íme az ínycsiklandozó ToTu szilvás tekercs receptje, Szabó Anita, gasztroblogger konyhájából:
Hozzávalók:
a tésztához:
5 tojás
5 dkg darált mák
5 dkg eritrit
csipet só
a krémhez:
20 dkg kimagozott szilva
1 dl víz
1 dkg zselatin
20 dkg ToTu Rögös
5 dkg eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai
fél kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzákeverjük a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mákos tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30×35 cm-es téglalapot kenünk, végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk, mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt, kitekerjük, rákenjük a krémet, amihez a szilvát a vízzel és a zselatinnal közepes lángon addig főzzük, amíg a szilva héjának színanyagai kioldódnak. Végül összeturmixoljuk a krém többi hozzávalójával. A tésztát visszacsavarjuk rolád szerűen, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek