in

Fagyasztott virsli főzés lépésről lépésre

A fagyasztott virsli főzése nagyon egyszerű, de néhány apró trükkre érdemes figyelni a tökéletes eredményért.

Fagyasztott virsli főzés lépésről lépésre

  • A virslit nem feltétlenül kell kiolvasztani, azonnal tehető forrásban lévő vízbe.

  • Adj hozzá 1-2 percet a szokásos főzési időhöz, mert a fagyasztás miatt lassabban melegszik át a virsli.

  • A főzési idő fagyasztott virsli esetén általában 6-8 perc.

  • Ha csak a felületét akarod lehúzni főzés előtt, várj, amíg kissé megolvad; különben főzés után is könnyen eltávolítható a bőr.

  • Fontos, hogy ne lobogó, hanem gyöngyöző vízben főzd, különben könnyen szétrepedhet.

Mikróban is elkészíthető:

  • Kis vízzel, fedővel letakarva 1-1,5 percig 800 W-on melegíthető, de nagyobb mennyiséghez növeld az időt.

Tippek és tanácsok

  • Ne főzd túl sokáig, hiszen a virsli már előfőzött termék.

  • Mindig figyelj rá, hogy a víz ellepje a virsliket, különben a főzés nem lesz egyenletes.

  • Tálalás előtt csepegtesd le a vizet, hogy a virsli ne legyen túl nedves.

Olvasnivalók a témában

Szólj hozzá!

Nyerges Csenge kora

Dietz Gusztáv édesanyja