in

Így néz ki Agárdy Gábor síremléke

Agárdy Gábor Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik. A síremlékét R. Törley Mária 2007-ben készítette.

Agárdy 2005 szeptemberében került kórházba egy színpadi baleset következtében kialakult szövődmény miatt, ahonnan már nem térhetett haza. Hosszan tartó betegség után, 2006 januárjában, 83 éves korában érte a halál.

Több százan kísérték utolsó útjára 2006. február elsején Agárdy Gábort, a Nemzet Színészét; a művészt Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra.

Bozóki András kulturális miniszter a ravatalnál elmondott búcsúbeszédében kiemelte: Agárdy Gábor egy személyben volt komédiás, örömszínész, és nagy emberábrázoló, igazi drámai művész, aki 70 évnyi tiszta művészetet adott nekünk.

Szinte minden estéjét végigjátszotta

Mint mondta, a színművész – ahogy ifjabb pályatársai hívták, Gabi bácsi – már életében legenda volt. A szórakoztatás, a színház volt az élete, még nyolcvanévesen is szinte minden estéjét végigjátszotta.

Hét évtizedet töltött színpadon; negyven éven át volt hű a Hevesi téri Nemzetihez, a mai Pesti Magyar Színházhoz – tette hozzá a miniszter, aki fontosnak nevezte: Agárdy Gábor legalább tudta, hogy neki szánták az idei filmszemlén az egyik életműdíjat, ha nem is tudta azt már átvenni.

Íme két 2020-as kép – fotó: Kalmár Attila

Mutatunk egy korábban készült fotót.

agardy_gabor_siremlek

Szólj hozzá!
Hirdetés

Így néz ki Gobbi Hilda síremléke

Így néz ki Antal Imre síremléke

Így néz ki Antal Imre síremléke