A népszerű színészlegenda a Nők Lapjában árulta el, hogyan néz(ne) ki egy tökéletes napja:
– Reggel jókedvűen, egészségesen felébredek, aztán az egész nap szeretetben, kedvességben, egészségben telik, jókat eszünk, iszunk, és ugyanazzal a jó érzéssel fekszem le, amivel felkeltem. Az egészség nagyon fontos ebben, mert az mindent meghatároz, a lelkiállapotot, a munka- és alkotókedvet. Nagyon nagy adomány, ha van, és büntetés, ha nincs.
Az ismert művész azt is megosztotta az olvasókkal, hol ette életében a legjobbat:
– Jaj, tudja, hogy hány éves vagyok én, és mennyi jót ettem életemben? Rengetegszer ettem jókat! Nem szeretek sokat enni, de jót, azt igen! Gyerekkoromban, ha megkérdezték, mit szeretnék ebédre, akkor azt válaszoltam, hogy húslevest és túrós csuszát. Most is ezeket szeretem a legjobban, a túrós csuszát sok tepertővel és rengeteg tejföllel, jól lepirítva. Mostanra ehhez még hozzájött a körömpörkölt. Angéla főztjéből, ha jó formában van, ma is nagyon jókat tudok enni. – felelte Bodrogi Gyula