in ,

Innovatív, fitt magyar termékek egy tányéron: ToTu-val töltött galamb

Egyre több innovatív, magyar, a kor és a fogyasztók elvárásainak megfelelő élelmiszer jelenik meg a boltok pocain, az éttermek étlapján. Az azonban talán nem olyan gyakori, amikor két fejlesztés egy tányéron találkozik, márpedig Szabó Anita, gasztroblogger ToTu-val töltött galamb receptjében ez így történt.

– Barabás Jánossal és Nagy Maricával, a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum vezetőivel nagyon szoros, jó kapcsolatba és együttműködésbe kerültünk az utóbbi években. Rengeteg vásáron, kiállításon, olykor közös szervezésű rendezvényen vettünk részt együtt. Ráadásul a termékeinkben is van hasonlóság, annak ellenére, hogy egy sous wide húsgalamb és egy tojásfehérje alapú tejtermék-helyettesítő-termékcsalád esetében ez első hallásra különös lehet. Ugyanakkor mindkét termék magas fehérjetartalommal, elenyésző zsírtartalommal, és az egyre terjedő paleo és keto étrendek megfelelő összetétellel rendelkezik – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu-termékek gyártó-fejlesztői részéről.

A két élelmiszer ráadásul újszerűségével, „trendiségével” is hódít. Így a ToTu-val töltött galamb nem csak a fitt és egészséges fogyasztók tányérjára kerülhet. Kiváló választás lehet elkészítése egy olyan ebéd, vacsora alkalmával, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk tálalni.

A ToTu-val töltött galamb receptje:

Hozzávalók:

a töltött galambhoz:

4 konyhakész galamb

2-3 evőkanál zsír

20 dkg kesudió

1,5 dl víz

20 dkg ToTu Rögös

1 tojás

1 vöröshagyma

20 dkg csirkemáj

20 dkg gomba

5 dkg füstölt szalonna

1 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem

törött bors

a remoulade mártáshoz:

10 dkg ToTu extrán krémes

  1. 10 dkg paleolaj

1 teáskanál cukormentes mustár

1 teáskanál eritrit

1 teáskanál tárkonyecet

1 teáskanál finomra vágott tárkony

1 teáskanál finomra vágott snidling

1 teáskanál finomra vágott zöld petrezselyem

2-3 apróra vágott cukormentes csemegeuborka

fehér bors

továbbá:

2 főzőbanán

bő zsiradék

saláta

A töltött galambokhoz a kesudiót előző este vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, átöblítjük, majd a vízzel, ToTuval, tojással, sóval késes aprítóban vagy turmixgépben krémesre daráljuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, serpenyőbe téve zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk. Ezután a kis kockára vágott gombát és a finomra vágott zöld petrezselymet is hozzákeverjük. Az egészet zsírjára pirítjuk. A kesus keverékhez forgatjuk a kis darabokra vágott nyers májjal együtt. Sóval törött borssal ízesítjük. A galambot sózzuk, borsozzuk, majd habzsák segítségével a bőre alá és a hasüregébe töltjük a gombás-májas masszát. Tűzálló tálba tesszük, tetejére kanalazzuk a zsírt, végül 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben gyakran meglocsolgatjuk a keletkezett lével.

A mártáshoz a ToTu extrán krémest elkeverjük a mustárral. Habverővel folytatva a keverést lassan, apránként hozzácsorgatjuk az olajat. Akkor jó, ha elérjük a majonéz állagot. Ízesítjük sóval, borssal, eritrittel, tárkonnyal, tárkonyecettel, snidlinggel és zöldpetrezselyemmel. A végén hozzáforgatjuk az uborkát is. A zöldbanán csipszhez a megtisztított főzőbanánt vékony szeletekre vágjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük. Sóval ízesítjük. Tálaláskor ízlés szerinti salátát is tehetünk a galambok mellé.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Szólj hozzá!

Orbán Erika „Eltörölve” című új könyvében egy hatvanéves nő vívódásait mutatja be

A magyar dobos, akire Busta Rhymes is felfigyelt