Néha a legemlékezetesebb gasztro-kalandok egy viszonylag szürreális kérdéssel kezdődnek. Azonban a változatos és egészséges táplálkozás hívei hamar megkedvelhetik ezt a ToTu-ból készült téliszalámis sajthelyettesítőt. Hála, az olyan kiváló receptkészítőknek és receptmegosztóknak, mint Szabó Anita, aki a Paleokonyhám paleoblog írója, a tejmentesen táplálkozók is igazán változatos ízvilággal ismerkedhetnek meg.
Bizony, ez az akár különleges vendégek várására is alkalmas finomság, a tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek, diétázók és sportolók, cukorbetegek számára is bátran fogyaszthatóak.
– A ToTu termékek, a ToTu Rögös, ToTu Krém vagy a ToTu Extrán Krémes nagyon változatosan felhasználhatóak. Akár egy egészséges édességben, akár egy finom tejmentes főétel elkészítésében gondolkozunk, rengeteg lehetőségünk van, hála a termékcsalád tápanyag összetételének, konyha-technikai tulajdonságainak és semleges ízéből adódó széles körű felhasználhatóságának. Sőt, akár egy proteindús, modern nassolnivaló és uzsonna is készíthető belőle, amit mi sem bizonyít jobban, mint Szabó Anita téliszalámis sajthelyettesítője – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártójának részéről.
Hozzávalók a téliszalámis sajthelyettesítőhöz:
20 dkg ToTu Rögös
20 dkg ToTu Krém
1 teáskanál só
2 teáskanál citromlé
15 dkg kókuszolaj
20 dkg téliszalámi
2 dl forró víz
2 dkg por zselatin vagy 12 lap
A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a kapor kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a kaprot. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek