Manapság, amikor már megannyi lehetőség van az élelmiszerek helyes tárolására, felmerülhet a kérdés, hogy mivel tudjuk azokat a leghatékonyabban frissen tartani. Itt az ideje, hogy tegyünk az egészségünkért és kezdjük el jól tárolni az élelmiszereket, hogy azok sokáig fogyaszthatóak maradjanak. Miután napjainkban sokan szeretünk tárolni, előrecsomagolni, így nagyon fontos, hogy minél kisebb helyen és higiénikus körülmények tegyük mindezt.
Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért hasznos egy vákuumos háztartási eszköz.
Elképesztő kisgépek otthonra
Vajon mi a legjobb megoldás az élelmiszer romlása ellen? Egyértelműen az onlineMárkaboltok vákuumcsomagolói, amelyek helytakarékossá teszik a maradékokat, húsokat, zöldségeket és mindent, amit hűteni vagy fagyasztani akarunk. Vákuumos zacskóban sokkal több minden fér el a fagyasztóban, ráadásul jóval hosszabb ideig marad friss és egészséges az élelmiszer. Egy ilyen vákuumozóval nemcsak egészséges ételeket készíthetünk, hanem jobb megoldást kínál a tárolásra is.
A Bosch eszközei között találni olyat, amely 75 kpa-os vákuumszivattyúval rendelkezik, ez pedig biztosítja az ízélményt, valamint a vitaminok megtartását. A turmixgép például hosszú ideig frissen tartja a kész folyadékot, ráadásul attól sem kell félni, hogy az oxidáció miatt az antioxidánsok elvesznének az italból.
A tárolás egyszerű módja a ToGo palack. Ha tehát este elkészítjük a turmixot, tegyük az üvegbe, majd be a hűtőbe, így reggel már csak élvezni kell a jótékony hatásait. Egy gazdag zöldségturmix minden esetben kielégíti a vágyainkat, ráadásul egészségesebbé tesszük vele a szervezetünket.
Ne csak turmixban gondolkodjunk
Az említett készülékek szinte mindenre alkalmasak, nem csak turmix készítésére. A vákuumszivattyúnak köszönhetően a tárolás végre forradalmasítva lett, ezáltal az élelmiszerek eltarthatósága is kitolódott. Nincs más dolgunk, mint a tárolóba helyezni a zöldségeket és a gyümölcsöket, egyéb fogásokat, összetevőket, bármit, amit tárolni szeretnénk. A fagyasztóba helyezve valóban tovább eláll, de még a hűtőszekrényben is 2-3-szor tovább friss marad minden, mint korábban. Nincs többé ételpazarlás, hiszen az élelmiszerek napokig vagy hetekig fogyaszthatóak maradnak.
Vákuumozás felsőfokon
Másik lapra tartozik a hús, hiszen a leggyakrabban ezeket fagyasztjuk le, lehetőleg darabolva, kisebb porciókra szedve. Falvakban, ahol esetleg még van disznóvágás, nagy hasznát lehet venni egy ilyen eszköznek, hiszen a sonka, a szalámi, a húsok mind a vákuumzacskóban kerülhetnek a fagyasztóba. Ezzel nemcsak helyet lehet spórolni, hanem elkerülhetjük az esetleges bakteriális fertőzéseket. A húsok könnyen megromlanak, megváltozik az állaguk a fagyasztóban, ha nem megfelelően tároljuk azokat.
Már csak az a kérdés, hogy kinek éri meg bármelyik sokoldalú vákuumos eszköz, amely nemcsak aprít, turmixol, hanem még vákuumozik is. A válasz egyértelmű: bárkinek, aki sokat főz előre, szereti adagokban előkészíteni a fogásokat.