in

Minőségi kávé gombnyomásra

A kávéfőző hosszú évtizedek óta alapvető felszerelésnek számít a konyhákban. Ha a tulajdonos nem is rajong a koffeines italért, ha vendégek érkeznek, biztosan akad olyan, aki szívesen elfogyaszt egy csésze feketét.

Napjainkban rendkívül elterjedtek a kapszulás kávéfőző gépek, amelyek használata egyszerű, praktikus, és kiváló minőségű kávét lehet készíteni velük. Az Alza.hu weboldalára ellátogató érdeklődők széles nespresso kávéfőző kínálatból választhatják ki a számukra legmegfelelőbb típust.

 

Letisztult, elegáns dizájn, maximális élvezet

 

Ha valamihez a filmipar nagyágyúja, az örökké elegáns és sármos George Clooney is az arcát adja, azzal nehéz lenne mellélőni. A Nespresso kapszulás kávéfőzői azontúl, hogy magas minőségű kávé előállítására képesek, rendkívül változatos ízvilággal, elegáns, kifinomult kialakításukkal is felhívják magukra a vásárlók figyelmét. Kompakt méret, letitsztult, kecses formavilág jellemzi ezeket a termékeket, így minden konyhában remekül mutatnak, annak stílusától függetlenül.

 

A Nespresso kávégépek működése lépésről lépésre

 

A gyártó kávégépei rendkívül egyszerűen kezelhetőek. Nem kell bajlódni hosszas előkészületekkel, illetve a kávéfőzés utáni takarítást is el lehet felejteni. Néhány egyszerű lépés követésével kávéházi minőségű ital készíthető bármelyik otthonban.

 

  • Első lépésként a kapszulát be kell helyezni a készülékbe. Fontos, hogy a kapszulát nem szabad kinyitni, illetve nem érheti sérülés.
  • Ezután a bekapcsoló gomb egyszeri, rövid megnyomásával lehet üzemkész állapotba hozni a gépet.
  • Ezt követően a kávéfőző kilyukasztja a kapszula két végét.
  • Mindig gondoskodni kell róla, hogy a víztartó tartályban elegendő mennyiségű víz legyen. Ha ez megvan, akkor a gép forrásban lévő vizet présel át a kapszulán, nagyon magas, 19 baros nyomással. A végeredmény egy krémes, minőségi, gazdag ízvilágú ital lesz. A kávézaccal pedig nem kell bajlódni, az egyszerűen a kapszula belsejében marad.
  • Az elhasznált kapszula a készülék következő kinyitásának alkalmával egy gyűjtőedénybe kerül. Ha ez a tároló megtelik, könnyedén el lehet távolítani, és a tartalmát a kukába helyezni.

 

Tisztítás és karbantartás

 

Habár nagy előnye a kapszulás készülékeknek, hogy nem kell minden használat után a kávézacc kiöntésével foglalkozni, és elmosni az egész szerkezetet, bizonyos szintű karbantartásra és tisztításra itt is szükség van. A vízkőmentesítés az egyik legfontosabb elvégzendő feladat. A gyártó gondolt arra is, hogy ez minél egyszerűbben és kényelmesebben megoldható legyen. Vízkőoldóval kevert vizet kell a tartályba tenni, majd a külön erre a műveletre kifejlesztett vízkőmentesítő programmal kétszer átengedni rajta a folyadékot.

 

Ezzel az egyszerű lépéssel könnyedén elkerülhetők a vízkőlerakódás okozta meghibásodások, illetve a kávé minősége is jobb lesz, ha a készülék megfelelően karban van tartva.

Szólj hozzá!

Máté Péter – Még meg sem köszöntem

Hazugságok börtönében 1. évad 27. rész tartalma, videa – nézd meg online!