in

Mire jó a kamásli a tipegő hálózsákokon?

Régen a hálózsákok a fazonuk miatt többnyire nem váltották be a szülők hozzájuk fűzött reményeit. Ez a mai szerethető és praktikus változatok esetében nincs így, és ez részben a kamáslinak köszönhető.

A Cápák között című műsorból is jól ismert Cseppke tipegő hálózsákok kamáslija csúszásgátlóval van ellátva, amellyel fokozzák a hálózsákok által nyújtott biztonságot. Esetükben a mindennapos igénybevételnek kitett kamáslik garancián túli javításai között megtalálható a csere lehetősége. Ennek köszönhetően a régi, de még használható darabok újra használhatóvá válnak.

 

Mi a gond a kamásli nélküli hálózsákokkal?

 

A gond az, hogy ezeknél a változatoknál kilóg a pici lába a tipegőlyukakból, emiatt pedig az apró lábfejek hamar megfáznak. További hátránya ezeknek a változatoknak, hogy a hálózsák a bokától egészen a térdhajlatig felcsúszik, az egész lábszár kikandikál, ami szintén megfázáshoz vezet, valamint kellemetlen érzetet teremt a gyermek számára.

 

A régi, kamásli nélküli hálózsákok esetében az előbb felsorolt problémákat mindenképpen meg kellett oldani a gyerkőcök érdekében. Ekkor született meg a kamásli ötlete: ez a kiegészítő lehetővé teszi, hogy a baba lába ne lógjon ki a tipegőlyukakból vagy csak akkor, ha szeretnénk.

 

Továbbá így elkerülhető az is, hogy a hálózsák egészen a térdhajlatig felcsússzon: a kamásli védi a lábszárat, egyszóval a gyerkőcöt a kellemetlen érzettől és a megfázástól óvja meg.

 

Biztosítja a pici számára a szabad mozgás lehetőségét

 

A kamáslival ellátott tipegő hálózsák kellően meleg, így nyugodtan alhat bennük a csöppség. Ezek a változatok természetesen a tipegő jellegükből sem veszítenek, hiszen nappal és éjjel egyaránt biztosítják a pici számára a szabad mozgás lehetőségét.

 

A tipegőlyukak végén elhelyezett cső alakú anyagok, vagyis a kamáslik gyorsan, egy egyszerű mozdulattal bezárhatóak és átalakíthatóak meleg, pihe-puha zoknivá. Amennyiben nincs rájuk szükség, fel lehet őket tűrni, pont úgy, mint egy nadrág szárát. 

 

A kamásli készüljön pamutból

 

Érdemes olyan kamásli mellett dönteni, amely prémiumtermék, és minden szigorú követelménynek megfelel. Továbbá fontos, hogy 100 százalékban pamutból készüljön. Ez azért elengedhetetlen, mert az említett anyag teljes mértékben bababarát, és tökéletesen funkcionál a rugalmasságának köszönhetően.

 

A rugalmasság azért fontos, mert ez segíti a kamásli kinyitását és bezárását akkor, amikor a gyermeken van a hálózsák. A rugalmasságnak akkor is nagy szerepe van, amikor a pici nyitottan viseli, hiszen ez a tulajdonság teszi lehetővé, hogy a bokánál maradjon a zsákocska, és ne csússzon fel a térdhajlatig.

 

A kamásli méretének kiválasztásakor körültekintőnek kell lenni. Ha túl kicsi, hamar kinövi baba, ha pedig túl nagy, akkor a zsákocska csúszkálni fog a lábán. Ráadásul a túl bő változat esetében simán visszahúzhatja a lábát a lyukból a csemete, jobb megnézni tehát a mérettáblázatot a döntés előtt.

Szólj hozzá!

Óriási hang és élőadas! Király Viktor: Maradj velem

Drótkerítés ár – Mutatjuk az infókat!