in

Nemzeti konzultáció 2021 online – már elérhetó az újraindítás kérdőív

Nemzeti konzultáció 2021 online – Február közepén induló online nemzeti konzultáció alapján kíván dönteni a kormány az újranyitásról – jelentette be Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos évnyitóján. 

Jövő héten indul az online konzultáció az élet újraindításáról, a kormány döntött az ehhez szükséges forrás biztosításáról és a technikai lebonyolításról – jelentette be a kormányszóvivő csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Az online konzultációban 7 kérdésben kérik ki az emberek véleményét.

A hét kérdések

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (például uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón közölte: a konzultáció a már ismert Vakcinainfo.gov.hu felületen keresztül zajlik majd. Hozzátette: néhány napon belül elvégzik a szükséges technikai változtatásokat, hogy ki lehessen tölteni a kérdőívet.

Arra biztatott mindenkit, hogy minél többen mondják el véleményüket, hiszen a járványügyi szakemberek álláspontja mellett, a kormány az emberek véleményére is ugyanúgy számít.

Két oldalon is kitölthető

A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Ez a tizedik nemzeti konzultáció

Tizedszer indít nemzeti konzultációt a kormány, ezúttal az újranyitásról, és annak mikéntjéről mondhatják el a véleményüket a magyarok.

A kormány a beérkező válaszok fényében dönt a kérdésben, azaz ismét döntő fontosságú lesz az emberek véleménye: ezúttal abban, hogy jöjjön az enyhítés, vagy maradjanak a szigorítások. Az ugyanakkor fontos kitétel, hogy a járványügyi előírásokat továbbra is ugyanúgy be kell tartani, mint eddig.

A konzultáció a jövő héten indul, aminek az üzenete több mint tíz éve változatlan: emberek nélkül nincs sikeres kormányzás.

 

Szólj hozzá!
Hirdetés

Március 3-án indul a Nagy szám az RTL Klubon!

Retró kérdések innen-onnan VILLÁMKVÍZ 99. rész