Népszerű könyv: Gőgös Gúnár Gedeon

Hirdetés

Népszerű könyv sorozatunkban most jöjjön a Gőgös Gúnár Gedeon.

Az első kiadás 1962-ben jelent meg a Móra Könyvkiadó gondozásában. Az azóta felnőtt korosztályoknak minden bizonnyal ismerősen cseng a címe. Már 41 kiadáson van túl, de mindannyiszor szinte változatlan tartalommal jelent meg.

Eredeti égszínkék, kemény táblás kiadásait 1976-tól puha kivitel váltotta fel, majd a a nyolcvanas évektől színe fűzöldre változott. 2003 óta ismét kemény táblába kötve jelenik meg, de színe zöld maradt.

A Gőgös Gúnár Gedeont szülők és kisiskolások nemzedékei ismerték meg. A mesék, versek zöme szándékosan hiányos betűkészlettel íródott, azért, hogy már azok az első osztályosok is önállóan olvashassák, akik még nem ismerik az egész ábécét.

A tartalomjegyzékben a mesék, versek címe mellett meg van jelölve, melyik hangzó tanításában és gyakoroltatásában segít az adott szöveg. Ott, ahol külön hangzó nincs feltüntetve, az eddig megismerteket lehet ismételtetni.

Reméljük, hogy a kis- és nagybetűket együttesen tanuló első osztályosok ugyanolyan örömmel forgatják majd a Gőgös Gúnár Gedeonnak ezt a változatát, mint a korábbi kiadások olvasói. A kötetet K. Lukáts Kató eredeti, színes rajzai díszítik.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super