A műsor november 30-án 17 órakor jelentkezik a Duna Tv-n. A Ridikül témája: Főzzünk okosan / ökosan!.
Nagy Réka, újságíró, szerkesztõ, 2012 óta vezeti blogját, az Ökoanyut, ahol rendszeresen ad zöld tippeket, környezetbarát tanácsokat. Imádja a piacot, és a bevásárlások során próbál ügyelni a szezonalitásra. Az éppen aktuálisan, az adott évszakban termő alapanyagokat igyekszik beszerezni. A tudatos vásárlás a címke elolvasásával kezdődik. Réka szerint meg kell találnunk az arányokat a hazai és a messziről jött élelmiszerek között. Szerinte hetente 2-3 alkalommal kellene csak húst ennünk, és meg kellene tanulnunk a zöldségeket minél több formában használni.
Kondora Dóra, a Szatyor Egyesület önkéntese, nekik köszönhetően vált ő is zölddé. A bevásárlás, a főzés és az étkezés területén az embereket megzavarta az, hogy minden folyamatosan elérhető. Gondoljunk bele 50-100 évvel ezelőtt miket fogyasztottak az emberek, ettől ma sajnos nagyon eltávolodtunk. A Szatyor kialakulásának története néhány családdal kezdődött, akik eldöntötték, hogy szeretnének megbízható élelmiszereket vásárolni, azonban nagy kihívást jelentett az ilyen termelők megtalálása. Dóra szerint azért is fontos a tudatos vásárlás, mert ezáltal sokkal kevesebb hulladékot termelünk.
Hadarik Rita, gasztroblogger, étterem-tulajdonos, séf, a reformkonyha elkötelezett híve. A gyermekei világrajövetelével kezdődött minden. Addig nyüzsgő életet élt, egyáltalán nem volt öko. Később, amikor megszülettek a kicsik, egyre tudatosabban kezdett el odafigyelni a dolgokra. Rita szerint a magyar emberre jellemző, hogy dupláját eszi annak, amennyit kellene. Szerinte a hús csökkentése mellett figyelnünk kellene a rossz szénhidrátok csökkentésére is.. és még egy jó tanács, minél több zöld fûszert használunk, annál kevesebb sóra lesz szükségünk.