in

Hat éve hunyt el Bendegúz – Olvasztó Imre nyugodj békében

Olvasztó Imre gyerekszínész, az Indul a bakterház című film főszereplője hat éve vetett végett az életének – nyugodjon békében.

Szüleit nem ismerte, nyolc hónaposan került intézetbe, Pomázra. Haláláig Veresegyházon lakott. Három éves korától nevelőszülőnél, egy idős néninél nevelkedett Szentlőrinckátán. Gyerekként szerepelt a Mihályfy Sándor által rendezett, 1979-ben forgatott Indul a bakterház című filmben, ahol Regős Bendegúzt alakította. A film után még kapott egy-két szerepet, de végül úgy döntött, a színész szakma nem neki való.

Később a nyomdaiparban helyezkedett el: filmnyomó, szitanyomó és grafikus lett. 2013. július 13-án reggel egy Fót és Csomád közötti erdős részen találták meg felakasztott holttestét. A rendőrség is vizsgálta a haláleset körülményeit. A Megyeri temetőben helyezték örök nyugalomra.

Rövid idő alatt kultuszfilm lett

Bendegúz szerepére több mint háromezer kamasz fiú közül választották ki. Az először bújtatott, késői időpontban bemutatott filmalkotás rövid idő alatt kultuszfilmmé nemesedett. Egyik felnőtt játszótársa szerint az Indul a bakterház Olvasztó Imre játékának köszönhetően válhatott generációk alapvető filmélményévé.

Felnőtt életét a film tartós népszerűsége látszólag nem befolyásolta. Kevés nyilatkozata alkalmával az olvasó, a néző egy kiegyensúlyozott embert ismerhetett meg, akit nem zavart az egykori film nem múló népszerűsége.

aztán 2013. július 13-án jött a szomorú hír.

Egy férfi holttestére bukkantak ma reggel a rendőrök a Fót és Csomád közötti erdőben. A helyszínen lefolytatott szemle alapján kiderült, hogy az áldozat öngyilkos lett, egy fára akasztotta fel magát. Az idegenkezűséget kizárták, ezáltal a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

Az áldozat a gödöllői születésű, Veresegyházon lakó Olvasztó Imre, az Indul a bakterház című, 1979-ben forgatott film Bendegúza, az ország egyik kedvenc gyerekszínésze volt. Emlékezetes és sokáig feledhetetlen alakítása ellenére az 1966. november 29-én született Olvasztó Imre nem lett színész, ehelyett a nyomdaipart választotta. Feleségével négy gyermeket nevelt, a legkisebb közülük hároméves, és a Bendegúz nevet viseli.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Szavazás: Melyik a kedvenc dalod Zorán első albumáról?

Ez volt a tévében 1966. július 13-án