in

OTP ügyfélszolgálat 0-24 – Itt az elérhetőség

OTP ügyfélszolgálat 0-24 – Itt az elérhetőség!

Az OTP Bank Nyrt. Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet kiszolgálva.

1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat, a mai OTP Bank jogelődje.

Az állami Országos Takarékpénztár indulásakor mindössze 30 budapesti fiókkal és 65 vidéki kirendeltséggel rendelkezett. Kezdetben takarékbetét gyűjtésével, állami kölcsönügyletek intézésével és hitelnyújtással foglalkozott. Üzletágait a korábban megszüntetett Pesti Hazai Első Takarékpénztártól vette át. 1957-től profilja kiegészült a sportfogadási játékokkal (totó, lottó). 1964-től kezeli a lakossági valuta- és devizaügyleteket is. A kezdetben lakossági betétgyűjtéssel és hitelnyújtással foglalkozó pénzintézet tevékenységi köre fokozatosan kibővült az 1970-es években a tanácsok pénzügyeinek kezelésével, a kétszintű bankrendszer kialakítását követően, az 1980-as évek végétől pedig a vállalatok számára is megkezdte pénzügyi szolgáltatások nyújtását.

A bankcsoport 2007 eleji egységes arculati megújulását a csoport dinamikus bővülése és multinacionális jellege indokolta.

2008-ban az OTP Bank életében először került sor leányvállalat értékesítésére. A francia Groupama S.A. vásárolta meg az OTP Garancia biztosítót és a két vállalat hosszú távú együttműködési megállapodást kötött egymás pénzügyi és biztosítási termékeinek keresztértékesítéséről.

Az OTP Csoport napjainkban több mint 13 millió ügyfele pénzügyi igényeire ad megoldást közel 1500 bankfiókjában és az elektronikus csatornákon keresztül.

A cégben 2012. december 31-én a magyar tulajdonhányad 29,1%, a külföldi: 70,9% volt. A legnagyobb részvénycsomaggal, 8,88%-kal a tatár Rahimkulov testvérek rendelkeztek.

OTP ügyfélszolgálat 0-24 – Itt az elérhetőség!

Szólj hozzá!

OTP ügyfélszolgálat 0-24 chat – infok itt!

Otp ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség