in

Táncdalfesztivál 1967 – beszámoló az eredményekről, a díjazottak névsora

A második Táncdalfesztiválról 1967. augusztus 22-én beszámoló jelent meg a Délmagyarországban lapban. Mutatjuk a hírt.

Egy zeneszerző két dala az élen

Kiosztották a táncdalfesztivál díjait

Vasárnap este az Erkel Színházban 30 tagú — neves hazai és külföldi szakemberekből álló nemzetközi zsűri tett pontot a hetek óta „dúló” tánczenei fesztiválra.

A Szinetár Miklós elnökletével összeült zsűri a tánczenei fesztivál összevont első díját a „Rövid az élet” és a „Nem várok holnapig” című dalokért Majláth Júliának és Fülöp Kálmánnak ítélte.

Második díjat nyert Dobos Attila és Szenes Iván „Annál az első ügyetlen csóknál” Tomsits Rudolf és Halmágyl Sándor „Utánam a vízözön” Vadas Tamás és Varga Kálmán „Csak egy tánc volt” című számaiért.

Harmadik díjat kapott Deák Tamás és Fülöp Kálmán „Ádám hol vagy?“, Gyulai-Gaál János és Hajnal István „Nappalok és éjszakák” című daláért.

Előadói díjat kapott Ambrus Kyri, Aradszky László, Korda György, Toldy Mária, és Zalatnay Sarolta. Hangszerelőt díjat kapott Bágya András és a “Rövid az élet” című dal hangszereléséért elnyerte a zeneművészszakszervezet elnökségének és az OSZK igazgatóságának különdíját, Körmendi Vilmos és Presser Gábor, az Omega-együttes tagjai és hangszerelői dijat nyert.

A felajánlott különdíjakat a következők kapták: Zorán Szlevanovity, a Hanglemezgyártó Vállalat különdíját nyerte el, mint az elmúlt fesztivál legsikeresebb hanglemezénekese.

A gmundenl “Európa Slágerfésztivál” főtitkára, a zsűri tagja Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta és Poór Péter előadóművészeket hívta meg a szeptemberi versenyre.

A közönségnél Kovács József nyert

A Magyar Ifjúság szerkesztőségének Arany Mikrofon díját Zalatnay Sarolta kapta.

Az Országos Rendező Irodaszövegírói különdíját Fülöp Kálmán nyerte el, a KISZ Központi Bizottságának zeneszerző! különdíját Dobos Attila kapta díjazott számáért és sikeres zeneszerzői munkásságáért A Zeneműkiadó Vállalat zeneszerzői különdíját Gyulai-Gaál János nyerte el.

A Magyar Rádió és Televízió elnökségének nagydíját a két elsődíjas dal zeneszerzője, Majláth Júlia kapta. Egy díj sorsa még nem dőlt el. A “közönségdíj” szavazói szerda estig adhatják postára voksukat a döntőben szerepelt 15 szám valamelyike mellett. – közölte az MTI 1967-ben.

A Közönségdíjat végül Kovács József érdemelte ki.

Nézd meg a cíkket, ahogy megjelent a korabeli újságban.

 

Szólj hozzá!
Hirdetés

Aradszky László legnagyobb slágerei

Ezt érdemes meghallgatni! A nap előadása Aradszky Lászlótól