A gyerekek gyakran egyfajta mumusként gondolnak a zöldségekre, és gyümölcsöket sem fogyasztanak túl szívesen. Ez a hozzáállás sokszor a felnőtt életünkben is velünk marad, azonban mindegyik fontos tápanyagokat tartalmaz a szervezetünk számára.
Miért döntsünk ezen élelmiszerek mellett?
Bizonyára mindenki szeretné, hogy hosszú távon is fenntarthassa egészségét, és ne kelljen ezzel összefüggő problémákkal szembenéznie. Ehhez elsők között érdemes a táplálkozási szokásainkat megvizsgálni, és számot vetni arról, hogy általában mennyi zöldséget és gyümölcsöt építünk be az étrendünkbe.
A Yolofood bőséges és sokszínű étlapjáról ezeket az élelmiszereket sem hagyja ki. Praktikus megoldást kínál a hétköznapokra úgy, hogy az étkezéseink során az összes elengedhetetlen tápanyagot biztosíthassuk testünk optimális működéséhez.
Igazán népszerűvé teheti ezen ételeket az, hogy mikrotápanyagokban rendkívül gazdagok. Ezenfelül a fajtájuktól függetlenül remek alternatívát nyújtanak a vitaminbevitel elősegítéséhez is, ugyanis C- és K-vitaminban, magnéziumban, káliumban és folsavban egyaránt bővelkednek.
A fogyókúrázók azért preferálják őket, mert alacsony a kalóriatartalmuk. Gyakorlatilag bármilyen speciális diétába gond nélkül bevonhatók. A bennünk található élelmi rostnak köszönhetően hozzájárulnak a stabilabb vércukorszinthez, valamint nagyobb teltségérzetet generálnak. A magasabb víztartalmú verziók, például a kígyóuborka a folyadékpótlásban is közrejátszanak.
Legyen változatos, de mégis hogyan?
Ha el is jutunk addig a pontig, hogy megfontoljuk a zöldségek és gyümölcsök beillesztését a táplálkozásunkba, akkor egy igen jellegzetes problémával találkozhatunk. Nem tudjuk, hogy milyen formában használjuk fel őket. A nyers köret egy idő után unalmas, a sütés-főzés időigényes, és az előkészítés is macerás. Pedig még a kedvenc filmzenéinket is hallgathatjuk közben a teljes átszellemüléshez!
Ezen nehézségek kiküszöbölésére szuperül működnek az ételrendelési szolgáltatások. Általuk gyorsan és könnyedén juthatunk hozzá teljes értékű fogásokhoz és finomabbnál finomabb falatokhoz anélkül, hogy órákig a konyhában rostokolnánk.
Mindig széles kínálatból válogathatunk kedvező áron, ráadásul a cégek többsége a különleges étrendi előírásoknak is eleget tesz. Emellett figyelmet fordítanak arra, hogy optimális arányban kapjanak helyet a különféle zöldségek és gyümölcsök is a felhozatalban.
Tartsuk szem előtt az ideális mennyiséget
A hazai és nemzetközi ajánlásokban is az olvasható, hogy egy átlagos felnőtt napi bevitt zöldségmennyiségének 500 gramm körül kellene mozognia. Ezt úgy is megközelíthetjük, hogy lehetőleg fogyasszunk belőlük naponta 5 adagot. Törekedjünk arra, hogy legalább egyszer nyersen együnk ezekből az élelmiszerekből.
Bátran engedjük el a fantáziánkat, kísérletezzünk a felhasználási móddal, a színekkel és az ízvilággal. Minél változatosabb és ízesebb, annál jobb! A zöldségeknek és gyümölcsöknek is adjunk teret az étkezések alatt.