in

Trapper – A magyar retro farmer, ami sokak kedvence volt

Hirdetés

Egyenes szárú és répa – Neked milyen trappered volt? 40 éve ez volt a legmenőbb farmernadrág! – kezdi cikkét az nlc.hu újságírója,

A hazai fejlesztésű és gyártású Trapper farmer nadrágok a ’70-es, ’80-as évek kultikus darabjai voltak.

A Széna tértől a Rákóczi útig Trapper márkaboltok várták a nyugati életérzésre és a jó minőségű farmerekre vágyókat. 1978-ban, a nadrág gyártásának megkezdésekor pályázatot írtak ki az új márkanévre, a nyertes pedig a Trapper, magyarul prémvadász lett. – folytatódik az írás.

A Trapper farmer olyan volt a szocialista fogyasztástörténetben mint a magyar narancs: kicsit savanyú, de legalább a mienk. Bár sokan hordták – olcsóbb is volt és kapható is a boltokban – de igazán menőnek a Levi’s és más külföldi márkás farmer – például Wrangler – számított a szocialista időszakban. Ahogy Hammer Ferenc szociológus kutatásaiból tudjuk,a Trapper farmer a hazai válasz volt a Levi’s-re. 1977-ben mutatta be a Buda-Flax Lenfonó és Szövőipari Vállalat az őszi BNV-n a Trapper fantázianévre hallgató szövetet és a belőle készült nadrágokat.

Egy gyermeknadrág ára háromszáz forint volt, míg a felnőtt ötszázhatvan forintba került. Ugyanekkor egy Levis hat-kilencszáz forintot ért. – írja az ntf.hu.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Hahó, Öcsi! – a szereplők névsora

Nagy magyar kedvencek kvíz 15. – megy a 12 jó válasz?