in

Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól – képek a szertartásról

Hirdetés

Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői kedden a budapesti Farkasréti temetőben. A Kossuth-díjas rendező, a Magyar Televízió egykori elnöke június 19-én, 89 éves korában hunyt el.

Tizenhárom évet dolgoztam együtt a szakma mesterével. A forgatások befejezése után is összetartotta a Szomszédok stábját, amely neki köszönhetően szeretetben, konfliktusmentesen dolgozott. Mindig a szakmaiságot tekintette a legfontosabbnak és a legnehezebb pillanatokban is ott volt a humora – mondta Nemcsák Károly színművész, a József Attila Színház igazgatója.

A család nevében búcsúzó Naszlady Éva színésznő, rendező kiemelte: Horváth Ádám számos televíziós alkotásában, a tévéjátékokban, a minisorozatokban, a koncert- és színházfelvételeken, szilveszteri műsorokban tovább fog élni.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nevében beszélő Bárdos András hangsúlyozta: Horváth Ádám több ezer embernek tanította és sok milliónak mutatta meg, mi az az ízlés, a műveltség.

Budapest, 2019. július 16.
Bárdos András újságíró beszédet mond Horváth Ádám temetésén a Farkasréti temetõben 2019. július 16-án. A Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezõ 89 éves korában, június 19-én hunyt el.
MTI/Soós Lajos

Újabb kép a temetésről, klikk.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Ez volt a népszerű film Magyarországon 1973. július 16-án

Végső búcsút vettek Horváth Ádám rendezőtől