in

Vigyázzunk az egészségünkre, amikor hajápoló szert választunk!

Manapság egyre szélesebb körben ismert az a tény, hogy számos, a szervezetünkre kedvezőtlen hatást gyakorló alkotóelemek is belekerülnek egyes termékekbe, és ez alól a kozmetikumok sem bizonyulnak kivételnek.

Mi az a parabén, és miért lenne fontos elkerülni?

 

A Kevin Murphy balzsam, sampon és hajápoló készítményeinek kínálatában parabénektől mentes termékek közül válogathatunk. De miért olyan fontos ez?

 

A parabének alkalmazása vagy tíz éve lett közismert az átlagember számára, noha már jóval régebb óta használják tartósítószerként. Az információk sokfélék, amik terjednek róla, így abszolút jogosan érezhetjük azt időnként, hogy nehéz átlátni a szitán. Ebben a cikkben megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba.

 

A parabén az egyik leggyakrabban felhasznált tartósítószer a kozmetikumokban. Eredményes a gombákkal és baktériumokkal szemben, nagyon olcsó adalékanyag, s ritkán okoz közvetlen panaszokat a bőrön. 

 

Nem minden arany, ami fénylik!

 

Habár ezek az előnyös jellemvonások jól hangzanak, mégsem örülünk, ha parabén van a készítményeinkben, főként azért, mert gyanúsítják azzal, hogy szerepe van a rákbetegség kialakulásában, képes megmaradni és összegyűlni a testben, miközben megzavarja az ösztrogén termelődését, s még a DNS károsodás esélyét is növelheti, ami az UVB-sugárzás következtében alakul ki a sejtjeinkben.

 

Mindezek ellenére a tudományos álláspont az, hogy nem találkozunk olyan mennyiséggel ebből az anyagból, amely valódi károkat tudna okozni.

 

Akkor miért baj, ha a hajunkra használt termékekben van parabén?

 

Habár nem feltétlenül végzetesek a károk, még vezethetnek olyan kellemetlenségekhez, mint a tincsek kiszáradása, a fejbőr érzékenysége, a hajszín kialakulása, valamint a haj fokozottabb hullása. Nos, ezek után nem igen lehet vita tárgya, hogy bölcsebben tesszük, ha inkább elkerüljük a felesleges kockázatokat.

 

A Kevin Murphy termékek választ jelenthetnek

 

Ezek a hajápolók a természetesség és hatékonyság jegyében lettek megalkotva. Képesek magukban foglalni mindazt a tudást, amit a bőrápolás és a hajról való gondoskodás során a tudomány eddig felhalmozott. Innovációk és természetes hatóanyagok találkozása, amely nemcsak a hajkoronáról, hanem a fejbőrről is gondoskodik.

 

Nemcsak parabénektől, hanem szulfátoktól is mentes, és kifejlesztése során nem alkalmaztak állatkísérleteket. Ez is lényeges szempont számunkra, különösen, ha fontosnak tartjuk a környezetvédelmet.

 

Szalonszépségű, ragyogó, erős hajkoronát biztosítanak a Kevin Murphy balzsamok, miközben nem eredményeznek nehéz, zsíros érzetet. A különleges, biotermesztésben vagy ökológiai gazdálkodásban nevelt növényekből származó alapanyagok semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak. Cserébe gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, és képesek helyreállítani a hajszálak sérüléseit, valamint dússá, egészségessé tenni a hajat.

Szólj hozzá!

Ismerd meg a méhpempő erejét

Skandináv lottó nyerőszámok 2024. 4. hét – ezeket a számokat húzták január 24-én