in

WizzAir ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség

WizzAir ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. egy magyarországi székhelyű diszkont légitársaság, melynek tulajdonosa a Jersey szigeten bejegyzett Wizz Air Holdings. Központi irodája Budapesten található, míg cégközpontja üzleti megfontolásból Genfben.

Az 1650 milliárd forint piaci értékű vállalat 2019. szeptemberi adat 121 repülőgépével 13 ország 28 bázisáról üzemeltet járatokat. Több mint 500 útvonalon, 44 ország 145 célállomására repülnek gépeikkel, és több mint 3000 embert foglalkoztatnak.

A Wizz Airt 2003 júniusában alapította hat, légitársasági, illetve más iparágakban tapasztalatot szerzett szakember, az egykor a Malévet irányító Váradi József vezérigazgató vezetésével. A légitársaság célja, hogy olcsó utakat biztosítson Kelet-Közép-Európa és Nyugat-Európa között. A fő pénzügyi befektető a közlekedési beruházásokra specializálódott amerikai Indigo Partners társaság volt.

Alig három hónappal később, Londonban bejegyezték a Wizz Airt, és készen állt a repülésre. Az első járat 2004. május 19-én szállt fel Katowicéből. A Wizz Air központi irodája Budapesten, míg cégközpontja Genfben nyílt meg. A légitársaság 2006 októberében ötmilliomodik , 2008 februárjában pedig már tízmilliomodik utasát szállította. 2010-es árbevétele alapján a Figyelő listáján a 42. legnagyobb magyarországi vállalat volt.

Az indulást követően a fapados légitársaság a magyar nemzeti légitársaság, a Malév, belföldi piaci részesedését több, mint egyharmadával csökkentette. A Malév 2012-es csődje után felmerült, hogy a Wizz Air lehetne az új nemzeti légitársaság, ám ezt a címet végül nem kapta meg. 2013-ban a Magyarországon és Lengyelországban is elnyerte a legkiválóbb márkák elismeréséül szolgáló Superbrands díjat.

 

WizzAir ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

Szólj hozzá!

OTP Helpdesk – infok itt!

Outer banks – íme a szereplők névsora