in

19 Hofi Géza-poén, ami mindig megnevettet

Hirdetés

Jöjjön 19 Hofi Géza-poén, ami mindig megnevettet összeállításunk.

Hofi Géza a Mikroszkóp Színpad tagja volt 1969 és 1982 között, itt kezdte el a politikai kabaré műfaját az Építem a csatornámat című esttel.

1983-tól a Madách Színház Kamaraszínházában játszotta évről évre megújuló önálló estjeit, amelyeket lemezen is kiadtak, tévékamerák is rögzítettek.

Első “madáchos” estje, a Hofélia 500-as szériát ért meg, az Élelem bérét több, mint 1500-szor adta elő.

Az összeállításunkhoz a poénokat a Corvina Kiadónál Hofi megmondja című gyűjteményes kötetből válogattuk.

***

Mennyit futok százon? Öt métert.

***

Van egy öreg orvos haverom, azt mondja: „Tudod, Géza, az a fontos, hogy egészség legyen… meg beteg!”

***

Kitűnő orvosok kezébe kerültem, na de rajtam is múlott azért… Amit fölírtak igen-igen nagy gondossággal, azt nem vettem be. De háromszor naponta! Reggel, délben, este. Aztán persze hogy meggyógyul az ember.

***

Tudod, mi a baj? Elrontottuk az első üzletet. A Szvatopluk úrtól, ja, fehér lóért. Azt nem köllött volna. A lóval jobban jártunk volna, hidd el.

***

Ópium miből készül, tudod? Mákból, ez az! A rohadt kapitalistáknál, tudod? Ott ké-
szül mákból. Mert nálunk dumákból!

***

Tudod, mit láttam? Katonai terepjáró, nyitott vászontetős Trabantot. Na, okos Reagan, ezt kapd ki! Csillagháború, mi? Úgy, ahogy van, ellenszer! Tessék, gondold el, ezzel támadni. Rendbe’ van. Na de ezzel menekülni!

***

A korrupció az, amiből kihagynak.

***

Magyarországon sokszor túllőnek a célon. Javaslom, hogy a jövőben először lőjünk oda, valahová… és ahova betalált, a dolgozók társadalmi munkában vigyék oda a
célt!

***

Parancsoljon, sör! Ön se vezet? Vagy vezet? Nem baj, rendőröket ismerem. Komolyan! Amelyiken egyenruha van, az az!

***

Ez a szocialista egyenruha. Mindenki maga dönti el, hogy egyen, vagy ruha. Mert egyszerre a kettő…

***

– Ne haragudjon má’, küldje ide az üzletvezetőt!
– Én vagyok az üzletvezető.
– Akkor vigye innen!

***

Mindenki másképp fog adózni. Az újságíróé lesz a híradó, kurváé az odaadó, parti- zánoké a lankadó, egészségügyé a rohadó, vécésnénié a hangadó, és amit a párttagság fizet, az lesz a rezsim.

***

Hát annyi hentes(bolt) van. Amelyik üres. Hogy ezeket mér’ nem alakítják át ruhatárnak! Hát a franc se érti, nem? Hát a fogas megvan, csak meg köll számozni.

***

Megmondta az orvos is, hogy ne idegesítsem magam, mer’ felmegy a cukrom… 6-8 forinttal. Hát de legalább ugye… megismerem a szervezetemet. Mert azt legalább tudom most már, ha ideges vagyok, attól megy föl a cukrom. A franc aki megeszi, arra nem tudtak rájönni, hogy mitől ment föl a kávé…

***

És most, elvtársak, mérföldkőhöz érkeztünk a szocializmus építésének útján. Elv- társak, újabb mérföldkőhöz értünk! Megint szarban vagyunk.

***

Van egy öreg orvos haverom, azt mondja: „Tudod, Géza, az a fontos, hogy egészség legyen… meg beteg!”

***

Pubi, ha legközelebb izgalomra vágysz, akkor ott van mindjárt a jobb kezed. Nem mondom, babra munka, de hát… a végén legalább nem kell szakítani.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Hofi Géza – Kicsit szomorkás a hangulatom

Máté Péter: Mondd, miért szeretsz te mást